Monday, January 31, 2011

LAST DAY @ KULIM

arini 31/1/2011 kontrak ida dah abes kat JKR KULIM/BANDAR BAHARU....kira arini last day ida la keja kat situ...ida start keja kat situ 21/12/2009..ada la dalam setahun kan...tapi arini rasa macam sekejap jer ida keja kat situ...sedey la jugak nak tinggal kan opismate yang sporting n banyak ajar ida..thnx sangat semua.....

tapi dari sedey tu ida cam rasa happy banyak lagi dari sedey...hahahah...boley???
ala...bukan ida xsuka keja kat situ..ida suka sangat keja kat situ tapi nak buat camner kan kontrak dah abes lagi pun disebabkan keja ida berkait rapat dengan orang tertentu yang ida rasa menyakitkan ati so ada baik nya kontrak ida abes awal dari tempoh sepatutnya...xder la bertimbun dosa ida kan...hehehe

tapi yang best nya...lepas ni ida dah boleh focus sepenuhnya kat wedding preps....sangat xcited.....keja??? ermmm...lepas kahwin ida akan ikut amir stay kat klang so lepas tu kot nak cari keja len...insyallah...kalau ada rezeki ida nanti kan....

Buat semua warga JKR KULIM/BANDAR BAHARU...kamu semua akan tetap ida kenang...take care ok..nanti ada masa ida g jalan-jalan kat sana....Rindu kamu semua....  =D


* boley la bangun lambat besok...hehehehe....opssssss....kantoi sudah....

Saturday, January 29, 2011

JOM KENAL-KENAL

ida dah kena tagged oleh kitakesitu , nak kenal ida erk...
ok..jom kenal-kenal dengan insan yang xseberapa ni...   

1. Apakah status anda

sudah menjadi tunangan orang n dah xlama nak jadi isteri orang ni  =D

2. Ceritakan tentang diri anda

sorang yang happy go luck n memang xcited sangat pasal hal-hal kawen ni...impikan perkahwinan yang meriah dengan bajet yang sederhana..hingga sanggup DIY sendiri..biar teruk cikit dari keluar duit banyak kan...agak kedekut btul..biar..janji jimatttttttt..

3. Ceritakan tentang blog anda

blog ida buat masa ni just cerita persiapan perkahwinan ida n benda-benda yang ida nak berkongsi idea yang ida rasa cam comel...hihhi..

4. Apakah pendapat anda tentang dunia blog

sebelum taw pasal dunia blog ni memang rasa cam biasa jer tapi bila dah terjebak..walaweeiii....memang best sangat...dapat pulak jumpa blog b2b len kan...seronok la...lagi pun ramai blogger len yang xkedekut ilmu..thnx semua....

5. Nasihat kepada kawan-kawan yang baru nak buat blog

wahai kawan-kawan sekalian...mari la membuat blog sebab benda best kan...xrugi pun sebab banyak benda yang kita boleh belajar n kita boleh taw benda yang kita xtaw....ida pun dok belajar lagi ni...sama-sama kita memajukan dunia blog ni...eh..dah macam pilihanraya la pulak..opsss..terlebey sudah..

6. Nyatakan keunikan blog anda

blog ida x unik sangat pun...just comel jer...wink* wink*

7. Sampai bila nak menulis blog & impian anda dalam dunia blog

insyallah...selagi ada kemampuan....selagi tu ida akan menulis blog ni...maybe lepas kahwin akan citer pasal baby pulak kan...cewahhh....pantassss...hehehe

8. Tag 5 orang yang anda nak kenal


ikutkan ramai ni nak kenal tapi dah mintak 5 jer kan...so salam perkenalan semua.. =D
kak farah
cik nadua
cik erin 
cik nieza 
cik nora 

MESTI LA NAK......

sapa yang xnak kan photoshoot free...tambah-tambah yang ada sawan kamera cam ida ni kan..harus la nak....so sapa la yang bek ati sangat nak bagi photoshoot free ni....?? sapa lagi kalau bukan cik Farah kita ni..so pe lagi jom join...ida dah join dah....btw thnx farah...u so gojes...(ewahh..ayat nak membodek jer..=D )

jom click blog cik Farah...!!

Thursday, January 27, 2011

WHO WILL BE MY BRIDESMAID??

orang lain kalau bab pengapit ni cam senang jer...yang ida ni pulak sampai saat dan ketika ini still xtaw lagi sapa yang nak jadi pengapit ida ni....nak buat camner adik beradik semua laki-laki, sepupu pulak sorang tu jer la pompuan tapi dia mesti xnak sebab next week dia pulak nek pelamin takot hilang seri pulak kan....dah keluarga memang xbanyak baka pompuan kan so kena la pulak fikir kan orang len....


kalau ikut kan ida...ida nak sangat ada pengapit yang ramai..semua terdiri dari kawan-kawan baik ida tapi tu lan kan bila dah minta kawan jadi pengapit mesti kena sponsorkan kain sekali..ida ni dah la bajet ciput so macam x kesampaian la pulak nak mintak pengapit ramai-ramai...kalau sorang pengapit boley la sebab ida dah mintak abg zam sediakan kira masuk sekali dalam pakej la...ida ambik baju pengapit sepasang...so xyah fikir pasal baju pengapit dah..juz tunggu orang nak pakai jer ni...
credit to puan huda...suka sangat pengapit pakai kaftan

meriah kan... =D    sumber: mr google
yang ayah boley la pulak dia yang jadi pengkritik tetap...ida sebut sorang-sorang nama semua dia x berkenan...taste tinggi betul la ayah ni...abih xkan xder pengapit pulak.....cheq segan la sorang-sorang...hukhuk


tapi yang pasti ida nak pengapit ida tu selalu da dekat dengan ida...kira senang la nak mintak tolong pe2 nanti..lagi pun ida ni agak pemalu orangnya....(iye la...tolong la percaya okay...huhuhu...) so bila ada orang kat sebelah ida xde la rasa cam segan kan....eh..lagi satu bley la tolong tengokkan kain ida yang panjang tu kan...tolong ee wahai bakal pengapit ku..


pencarian pengapit akan diteruskan....kena buat auditions ni...amboi ko ida auditions bagai..ingat rancangan mentor ker...heheeh....  =D

Tuesday, January 25, 2011

PAPER LANTERN

dulu ida xder la berminat sangat dengan paper lantern ni....bila tengok kat kedai pun xrasa nak beli sebab cam fikir xtaw nak buat pe n cam semak jer kan....tapi disaat memwalking blog kitakesitu tiba-tiba terpandang la deco yang mengunakan paper lantern...waaahhhhhh...(sambil tersenyum dalam mode slow motion)....comel nye......jatuh ati terus..oOOoOO..selama ni xheran pun dengan benda alah ni kan....nak...nak....


antara yang menarik perhatian n bakal menjadi inpirasi untuk deco guestbook table ida....menarik



sumber: google

jom kita ke petaling street khabar nye murah-murah kat sana...jommmm

API YANG CUTE

tajuk entry maw gempak jer kan....bukan pe sangat pun nak citer pasal lilin jer pun..hehehe


dalam bilik pengantin wajib ada lilin wangi-wangi kan...mesti la kena ada kasi bersemangat cikit kan...wahhh..gitu....choiiii....jangan nak mengatal sangat na....bawak bertenang.....ok...ok...kita masuk ke topic sebenar...

entry kali ni juz nak share bekas-bekas lilin yang comel n rasa boley jer kot nak DIY sendiri...sebab simple sangat...boley jugak dijadikan centerpieces kalau nak...so jom layan.....




ni comel pakai doily paper...

kebanyyakan gambar kat atas ni hasil pencarian kat google...

*penggunaan gelas teramat la mudah kan...ambik dari catering sudah..hehehehe..jimattttttt

ni yang paling ida suka......
 comel......credit to puan aty

TWO MONTH

watttttt....lagi 2 bulan...ala...lambat la lagi nak kawen ni...hhahaha...gatal tul....betul la...rasa cam xsabar la pulak nak bergelar isteri ni kan...teruja sangat...lalalalala~~~

oittt...wake up...!!!boley pulak dok berangan...memang la best n teruja nak jadi isteri tapi banyak lagi kot benda yang kena buat...banyak sangat...tersangat-sangat la banyak....banyak dan banyak lagi...(berapa punya banyak da).....terus dari mode berangan tadi telah bertukar ke mode yang cuak + mengelabah + blank seketika....cepuihhhh...jatuh dari kerusi akibat xdapat terima kenyataan tersebut...

fuhhh...fuhhh....tenang kan fikiran....tenang-tenang....(dalam posisi yoga)......bermula 1hb feb. akan ku kerjakan hal-hal yang perlu dikerjakan...buat masa sekarang adalah waktu untuk mengumpul segala bahan dan sumber untuk pembikinan filem hal-hal perkahwinan diri ku sendiri..bukan orang lain tapi diri ku ini....

sekian......
*mode cuak : ON

Sunday, January 23, 2011

JEJALAN

penat pun x abes lagi terus nak update blog kan...waahhhh..begitu bersemangat..almaklum la dah dekat 3 ari x buka blog ni kan..buka jer terus nak bercerita....nak citer jugak.......hihihi

cuti thaipusam kali ni ida bawak mak, ayah n adik ida pergi jalan-jalan plus shopping barang untuk kenduri sekali la..destinasi utama nya adalah di NILAI 3 n IKEA

bertolak ari khamis pagi n terus ke rumah kak efa kat bangi, kak efa masak nasi arab lagi,memang berbakat masak la kak efa ni...hihihi...lepas makan-makan kak efa n mak amir bawak kitaorg g Nilai 3...sampai jer sana terus rambang mata...banyak tul la kedai kat sana..sampai sana dah petang dah so kak efa yang dah selalu pergi sana, juz bawak pergi kedai yang murah n barang pun cantik-cantik..ida sempat la jugak rembat bunga telur, bakul hantaran, ribbon untuk deco kotak ida n bunga-bunga...ida dah xsempat nak snap gambar sebab dok sibuk sangat mencari barang kan...syok sangat tengok barang-barang kahwin kat situ, harga pun berpatutan la....ayah ida pulak sempat lagi g mencari karpet dengan sakit-sakit kaki tu bley mengusung karpet tu...cian ayah....

malam tido umah kak efa..esok tu lepas sarapan kitaorang jalan-jalan IKEA pulak..kat cni ida xbanyak sangat nak beli juz nak cari lampu n frame jer...alhamdulilah ida dapat pe yang ida nak....jalan kat IKEA tu sampai ke petang jugak la..mak ayah dah x larat nak jalan-jalan terus balik umah amir, malam family ida n family amir kitaorang g I-City....terkejut jugak ida, dulu pergi xkena bayar pun..sekarang dah kena bayar...patut la xramai sangat orang...n sekarang dah ada snow walk dah, ingat nak masuk tapi warga-warga emas dah kepenatan so pending dulu la...kata amir lepas kahwin datang lagi..hhehehe...lepas jalan-jalan, makan-makan...balik singgah uptown shah alam tapi juz jalan-jalan jer, xder pe sangat nak beli...

pagi sabtu dah siap-siap nak balik penang dah...ayah ada hal so kena balik awal la..kalau x bley g jalan TAR cari kain..xpe la...bulan depan nak datang sana lagi.....baru jer sampai umah dah rasa nak pergi sana lagi..agak-agak la kan..gatal tul...hehehehee
kat kedai ni la ida banyak beli barang
kat sini bag murah...30 pcs baru RM10


my happy family  =D
china town  ;)
gambar ni la yang elok amir ni posing...sabar jer la...

Wednesday, January 19, 2011

K.A.K.I

sebelum ni dah pernah tengok la pasal tampal-tampal kaki ni tapi xrasa pun nak pakai kan sebab cam rasa xperlu sangat pun....tapi lepas member opis promote benda alah ni dan niat sebenar pun juz nak tolong member majukan bisnes dia kan...dulu time ida jual kerongsang kat opis dia yang dulu beli so ni cam nak balas balik la pembelian dia kan...cam tu la...sapa lagi nak tolong kawan-kawan kalau bukan kawan sendiri kan...hehehe

ida pun mula-mula beli untuk mak ida jer pun, tapi ida pun cam rasa gatal nak mengetest jugak kan...malam sebelum tido ida pun tampal la kat tapak kaki ida ni...bangun pagi jer rasa sangat la bertenaga n fresh sangat..xder la bangun pagi mengelamun dulu macam selalu kan....

bila tanggalkan tampal kaki tu tengok...mak aiii....hitam nye....nampak sangat banyak nye toksin kat dalam badan ida ni...rasa cam puas jer tengok hitam-hitam tu keluar....so lepas ni kena pakai sampai la hitam-hitam tu hilang....mana la taw dengan izin ALLAH badan ida akan sentiasa segar n bertenaga untuk ida buat persiapan yang makin lama menstresskan diri ku ini.....(sambil tarik nafas panjang-panjang)....fffuuuhhhhhhhhhhhhhhh
keadaan sebelum di tampal
keadaan semasa
keadaan selepas....itu lah toksin-toksin yang telah dikeluarkan

Tuesday, January 18, 2011

FAVOR BOX

memikirkan pasal paper bag nak bagi yang macam mana....sebelum ni ida ada jugak survey paper bag tapi semua nya cam dah biasa jer...xde yang menarik..tapi bila ida tengok noodle box, ikat riben pun nampak cantik..wahhhh...suka.....comel sangat.....ida nak jugakkkkkk...wink*wink*

cik syafa pernah buat entry pasal kilang kotak ni....dekat jer kilang tu dengan umah ida...ida pun pe lagi terus menerjah kilang tersebut ditemani adik ida..almaklum la PJJ ni kebanyakkan semua kena uruskan sendiri...jumpa dengan miss rachel...dia sangat la helpful (betul cakap cik syafa) tanya la pe pun semua dia jawab siap keluar masuk lagi opis dia untuk ambik semua senarai harga la, ambik contoh gambar la...macam-macam lagi la..nasib la dapat customer yang banyak tanya ni kan..heehehe...bak kata senang la berurusan dengan dia....

ida dapat tengok macam-macam jenis kotak ada kat kilang ni..dari kecik sampai la sebesar-besar alam...siap bentuk umah pun ada...tapi xsempat pulak nak ambik gambar umah tu...hehehe

ida juz ambik noodle box jer....kena beli secara borong, minimum 300 box...so ida pun ambik 1200 untuk bagi tetamu yang datang kenduri ida nanti.....kotak dia pun memang amat berkualiti n yang penting mesra alam..hehehehe....boley lepas ni jadi duta alam sekitar..... =D

macam2 bentuk kotak ada ni....
kotak n kotak lagi   =D
ni la kotak ida...cheq suka.......hehehehhee
lepas ni proses nak mendeco-deco kotak ida tu...dah nampak dah nak deco macam mana..xcited ni.....heee~~~

credit to gadis jumaat..cantik sangat.......sukaaaa
bley jer beli terus kat FB CEMILAN STATION, siap dah ikat riben dah


 * terus dalam otak memikirkan design untuk TQ tag pulak.....huhuhu

Monday, January 17, 2011

YE KE...SEDIH NYE.....

tiba-tiba ayah bley pulak tanya nak pakai duit tak?? buat beli baju....ah???pelikkkkk....kenapa pulak tanya soalan macam tu...xkan la ayah xtaw anak dia ni bukan men banyak baju kat dalam almari tu sampai nak sumbat pun dah x muat dah....

ida pun tanya la...kenapa pulak nak kena beli baju....terus ayah cakap...ye la..nanti dah kahwin nanti duduk umah mertua kena la pakai sopan-sopan sikit, kena la ada baju nak g jalan-jalan umah saudara mara kat sana...bila ayah cakap cam tu jer... terus rasa cam sebak jer...macam dah xlama jer nak dok dengan ayah...sedih nye rasa.....

walau pun ida ni xrapat sangat dengan ayah tapi bila dah dekat-dekat nak kahwin ni ayah macam-macam dia ambik taw...makan pun ajak makan sekali....nak beli barang pun mesti nak pergi sama-sama...selalu tanya ada ker benda xcukup lagi...memang terasa sangat yang dia ambik berat pasal hal-hal kahwin ida ni....terharu nye......thnx ayah...ida sayang sangat kat ayah.... :'((

Sunday, January 16, 2011

SAYA LAH SI COPYCAT ITU

iye...ida la yang dimaksudkan puan hana itu....memang ida gaku ida copy title n kata-kata keramat dari dia...ida ambik masa ida mula-mula buat blog ni..masa tu xtaw nak tulis pe kan (suka sangat dengan title tu n kata-kata keramat dia) n ida ingat xpe la kan ambik macam tu jer..tapi bila lama-lama lupa sudah nak tukar(sebab syok sangat dengan alam blogger ni)....tapi bila puan hana tegur, terus ida tukar n dah mintak maaf pun...

ida baru taw kalau nak ambik pe2 dari blogger len kena bagi credit kat owner tu kan even ayat-ayat dari blog dia...so lepas ni ida akan bagi credit kat owner blogger tu kalau ida ambik apa-apa dari dia k....tapi ida memang agak terkilan jugak la bila baca komen dari entry puan hana ni...ida dah mintak maaf dah pun n ida mengaku salah ida tapi ada jugak blogger len yang kata ida macam-macam n ada jugak yang xmo berkawan dengan ida..sampai macam tu ker alam blogger ni???? orang yang salah akan d pulau kan ke...??

tujuan ida buat blog ida ni juz nak tulis semua persiapan ida nak kawen n bley jugak share-share information dengan b2b yang len-len...n buat yang cakap ida copy entry orang len, ida rasa sepanjang ida buat blog ni ida xpernah lagi ambik entry orang len...tapi bila dah salah tetap salah kan...ida terima tu semua maybe ni semua balasan ida....sorry sangat kalau selama ni ida da buat salah dengan anda semua....

thnx sangat kat sapa-sapa lagi yang sudi lagi nak berkawan dengan ida n ida berani janji ida xkan men'copy' karya anda-anda semua....tapi kalau yang dah xmo berkawan its okay, ida xpaksa pun...btw bagi yang sama template dengan ida nanti ida free ida tukar template len k...jangan risau anda xkan malu lagi lepas ni....  

so ida baru jumpa ni...ida pun dah taw memang salah buat macam ida ni....kalau cam tu bley la anda-anda semua tampal banner ni kat blog anda semua....mana la taw ada lagi blogger baru macam ida ni, kalau tengok banner ni taw la benda-benda mengopy ni xbley... =D

* ida dah belajar cikit benda yang ida xtaw di alam blogger ni...lepas ni kalau ada yang ida buat salah sila la tegur k....teguran anda semua amat dihargai...

ida ambik gambar ni dari mr. google :)

Saturday, January 15, 2011

SEWA, BELI SIAP @ TEMPAH??

mula-mula ida fikir nak sewa jer baju nikah ni, ye la lepas nikah belum tentu nak pakai balik kan, maw nanti orang cakap nak nikah lagi sekali..so langkah paling selamat sewa jer la....senang...tapi abg long pulak cakap, kena la buat sebab baru ada sentimental value katanya...even xpakai balik pun bley la nanti tunjuk kat anak cucu..errmmmm...berzaman jugak la baju nikah ida nanti dok dalam almari tu....

lepas bincang dengan amir, amir pun cakap okay la kita buat...lagi pun dia memang x selesa kalau nak sewa baju nikah...mula nya nak beli siap jer baju nikah ni tapi bila g survey kat butik yang simple, simple sangat...yang grand mak aik x termampu la pulak...amir memang nak tempah jer baju melayu dia tu...kalau beli asing-asing takot xsama la pulak warnanya nanti.....nak beli kain xtaw la pulak bila la beli g beli sama-sama..macam-macam tul kan...

ida pun terus la tanya abg zam (vendor untuk pelamin n baju sanding ida nanti)...kalau kain n siap tempah baju berapa dia ambik n jawapan dia sangat la tidak diduga sebab ida pernah jugak la g jakel tym cari kain langsir ida dulu, kain jer dah dekat RM400 tu x termasuk tempah jahit lagi...memang la amat berbaloi-baloi....tengok jahitan abg zam pun kemas jugak...

kain abg zam cari, siap buat baju + veil + tudung = RM450..wattt???gila murah...boley la kan...
untuk baju melayu pulak..kain abg zam cari jugak + sulam kat leher n tangan + sampin = RM150
total sepasang baju nikah ida dengan amir = RM 600

wahhhh...amat la berbaloi-baloi...xyah nak pening-pening g cari kain sebab ida ni memang jenis rambang mata tengok semua nak...tu yang akan pening nanti, amir pulak memang xboley ajak dia g survey kain maw basah baju dia nanti...cian pulak tengok....

ida nak buat baju kurung moden la untuk akad nikah ni....nampak sopan n manis je kan... warna kitaorang decide pearl white...putih x putih sangat, krim x krim sangat...kira sedang-sedang jer la...xder la segan sangat nak pakai lagi lepas nikah nanti...boley la jadi baju raya kitaorang tahun ni...jimat-jimat...hehehhe

design baju nikah ida yang sebelah kiri tapi full lining la...credit to pesona pengantin
ni ida tengok kat blog cik yuna....suka gak dengan kain macam ni..
* tapi dok fikir nak kain full lace ke or kain macam kat atas ni...errmmmm...confius....... (-_-")

Friday, January 14, 2011

DIY : CORSAGE

ida dah selamat dah menyiapkan corsage untuk saudara mara ida ni...bunga juz ambik dari hantaran tunang yang amir bagi dulu...so jimat la ckit kan...so bunga xpayah beli dah, dawai-dawai memang ada lebih time buat hantaran tunang dulu n ida juz beli pin jer...ida cari yang button pin xjumpa la pulak...

ida buat simple sangat.....tapi yang penting buat dengan penuh tekun n kasih sayang...cewahhh...hehehehe....

inilah bunga-bunga nya...biasa je kan..
perkakasan yang diperlukan
batang xmo pakai...nk pakai bunga dengan daun jer
ikat bunga dengan daun
pakai pin ni jer la....bley la dari xde....
pin pun diikat sama dengan bunga tu
lilitkan batang bunga dengan green tape
tAaaRaa......siap sudah...

* perlu x tambah riben or apa-apa lagi..?? eerrrmmmmmmmm

Thursday, January 13, 2011

DAH DAPAT...!!

alhamdulilah...ida dah dapat dah SIJIL KURSUS PERKHAWINAN...amir dah boley start uruskan borang-borang kahwin dia....ida juz tunggu nanti amir bagi kebenaran akad nikah jer...insyallah awal bulan 2 ida nak g buat HIV test pulak...ngeeeeee


sijil kursus perkahwinan ida & amir

Wednesday, January 12, 2011

SIRIH JUNJUNG WIT BOUQUET

entry ni kalau susu bley jadi keju dah pun....punya la lama, baru nak citer kan...tapi nak jugak citer sebab buat sendiri kan...hehehe


nak citer ckit la pasal sirih junjung ida ni...memang mula nye nak guna bunga yang dijual kat kedai orang india tu tapi bila tanya harga bunga ros, auntie tu cakap 20batang = RM30...ahhh?? rasa cam murah la pulak....selalu tanya kedai bunga, bunga ros ni agak mahal jugak la...so terus plan bertukar....sirih junjung pakai bunga ros....


tunang ari sabtu, ari jumaat dah g ambik dah bunga tu, kena order dulu sebab diaorang jarang ambik bunga ni...bila ambik jer bunga tu, tengok cam kucup jer..xkembang pun...auntie tu cakap nanti lama-lama akan kembang bunga tu....okay...bawak la balik...


sampai umah letak air ckit....konon nak bagi kembang la kan....proses membuat sirih junjung pun dijalankan....bunga still x kembang-kembang lagi....rasa span air tu dah ckup berat dah..penuh air la tu kan...ntah la....da lebih banyak bunga ni...kak ina buat hand bouquet ...main ikat jer bunga-bunga tu...okay semua siap dah tapi bunga x kembang lagi...adussss..bouquet letak dalam gelas ada air lagi tu...


semua usaha bagi mengembangkan bunga ros ni telah dijalankan...tapi xkembang pun..sampai ida pulak yang kembang terok ni....malam tu setiap kali lalu kat sirih junjung n bouquet, mesti spray dengan air...kak ina lalu pun spray...adik lalu pun spray....sampai basah dah meja tu...


bangun pagi tengok cam kembang ckit la dari semalam...xpe la...redha jer la...ye la kan...mungkin aritu bukan hari kembang sedunia kot...hukhukhuk
lihat la bunga xberapa nak kembang
ni lak hand bouquet yang paling simple
kelopak bunga lebih-lebih letak kat bunga rampai ida ni...cincin tu tumpang berteduh jap kat situ..  =D

Tuesday, January 11, 2011

2 HARI BAGAIKAN.........

itu la...macam orang cakap kalau buat benda yang kita suka mesti rasa cam singkat jer masa tu...tapi kalau benda yang bosan memang rasa cam bertahun la pulak kan....ida ni dah lalui masa 2 hari yang ida rasa macam lama gila tapi rasa cam xcukup jer...aik.....pelikkkkkkkk


alkisahnya berlaku pada weekend yang lepas...bila weekend mesti semua dah taw dah kan....nak citer ni...hhehe....ida p KURSUS KAHWIN....besh...besh sebab terus rasa dah bley kawen...gedix gila....ida pergi dengan tunang tersayang la...thnx sayang sanggup jugak datang jauh-jauh temankan i g kursus kawen sama-sama...love u.... (sila muntah jauh dari PC anda ok)....tarikh kitaorang g kursus kahwin...8/1/2011 n  9/1/2011 kat hasani, kulim...


tapi x berapa nak best nye sebab 2 ari dok mendengar jer la segala macam berkaitan alam perkhawinan ni....memang la bagus sangat buat kursus-kursus macam ni, dari kita xtaw...kita bley taw..tapi yang x best tu sebab kaedah pengajaran tu yang agak membosankan...tapi normal la kan kadang-kadang best, kadang bosan...lagi pun benda dah wajib kan...nak x nak kena la jugak..so shut up..!!!! opppsss...xley...nak citer jugak......


1st day suruh g daftar kul 8, ida dengan amir pun sampai lewat sikit dalam kul 8.15...kelas start pukul 9.30...gila punya la berangin..dah la ramai pulak tu yang datang kursus ni...sabar jer la....selamat la ustaz yang datang mengajar tu kelakar cam hampeh....xder la rasa cam bosan sangat...permulaan kebosanan start lepas break lunch...dah la perot kenyang , ustaz yang mengajar tu, bley pulak dok membaca semua yang da kat slide show tu..alalalalala....mata ni berat jer.....kul 6 jugak la baru kelas abes untuk hari yang pertama....


hari yang kedua...macam kesinambungan kelas yang semalam tu...adoi.....ngantok tahap gaban ni...tapi disebabkan demi memperjuangkan untuk mendapatkan sijil kahwin tu...aku gagahi jugak(wahhh..ayat begitu puitis sekali)...sampai jer kul 5 terus rasa cam hepi sangat....alhamdulilah...selesai dah 1 perkara.......sijil mayb ari khamis siap..


malam tu amir dah kena balik klang sebab esok dah keja...ala...rasa cam sekejap la pulak dia datang sini.....dah kena balik...waaaaaaa..  :'( dah xsabar dah nak tunggu end of dis month sebab nak g shopping barang hantaran pulak....xsabaqqqqqq....
siap dapat kupon lagi tu...
nampak sangat ketekunan beliau ni..tahniah....  =D