Sunday, February 27, 2011

AL KISAH INAI LUKIS

ida ni amat la suka inai lukis-lukis ni.....sebab time ida kecik dulu, jiran sebelah umah ida ni india muslim...memang datang dari india...sangat baik orang nya....kalau masak pe mesti panggil kitaorang pergi makan....ada satu manisan yang ida sangat suka...ida xtaw nama pe...memang sedap sangat-sangat...dia macam bubur tapi pekat la...manis pun kira sedang-sedang jer....sedappppp....(dah meleleh dah air liur ni)...tapi yang sedih nya....jiran ida tu dah pindah dah masa ida darjah 6 dan dari saat itu sampai la sekarang ida dah xjumpa dah manisan macam tu la.....sedihhhhhh

ok...ok...berbalik kepada topik utama....boley pulak melalut pasal makanan....sabar jer la.....jiran ida ni satu lagi sangat la pandai buat inai lukis...bila nak buat tu juz cakap jer nak buat..nanti dia buat kan la...kadang-kadang tu...lepas hilang jer warna inai tu, terus nak mintak lukis inai lain....sampai pergi sekolah mesti orang cam pelik ida pakai inai macam tu...tapi ida suka....teringat kat auntie tu...mana la dia sekarang ni.....kalau x mesti kawen ni ida minta dia buat kan...jimattt...hehhehe

tapi banyak jugak kontroversi pasal inai lukis ni....sampai ada satu ketika dulu, orang opis ida cakap HARAM pakai inai lukis...wattt???ida yang peminat kipas-susah-mati inai ni rasa cam kuciwa jugak la....terus buat research pasal inai ni dan ida dapat taw...bukan haram buat inai ni tapi haram kalau lukisan tu dilukis binatang, orang atau mirip macam tattoo...kita boleh lukis inai ni dan hanya dibolehkan lukis bunga atau daun-daun jer.....so terserah masing-masing punya diri la..... 

macam mana pun...ida tetap juga suka inai lukis ni...raya tahun lepas pun ida ada juga buat inai lukis ni...time tu tengah mencari pakej pengantin n butik tu juga ada buat untuk inai lukis...tanya punya tanya...harga untuk kedua-dua belah tangan baru RM15..ida rasa macam murah jer...so ida terus nak buat...lagi pun dah dekat raya boley la melaram sama kan....design yang dia buat pun menarik...

ni la inai raya ida.....  =D

untuk kawen ni...ida dah tanya amir n amir cakap ok jer....ida sangat seronok plus teruja....hehehe...ida ada juga tanya orang yang boleh buat inai lukis ni datang rumah...tapi bayaran untuk buat inai plus kos dia datang umah, total semua RM180...ahhh...!! agak mahal jugak la harga tu....jauh lagi mahal dari butik yang ida pergi buat inai tu..bajet lari la macam tu.....ida rasa untuk kawen ni...ida pergi kat butik pengantin yang ida buat inai raya tu jugak kot....biar la susah sikit dari nak bayar lebih kan...banyak lagi benda boley buat dengan duit tu......

ni antara design inai lukis yang ida rasa nak buat jugak la....tapi yang lukis kat kaki tu yang sangat menarik kan....nak ke diaorang buat macam tu....hhehehee
sumber : Dunia Pesona

from google

Friday, February 25, 2011

WINK * WINK*


sayang...sayang...sekalian....sila la tengok banner ida di atas....lagi sebulan jer lagi ida nak kawen....best...best....dah x sabar dah ni....gedix boleh..hahahaha...ida sedang menghitung ari jer ni....rasa macam lambat jer nak sampai tarikh tu kan...mana x nye...dok umah xbuat per...rasa cam sehari tu lama sangat.....hihihihi

perasaan ketika ini sangat la berdebar-debar....gedix nak kawen tapi banyak juga benda yang nak di settle kan ni....adoiii....tenang...tenang....hope benda yang sepatutnya siap, ida akan usaha bagi siap jugak....doakan semoga apa yang ida impikan tercapai k....muaxx**

Thursday, February 24, 2011

KAD JEMPUTAN

ida dah ada kad kawen sendiri.....besh...besh...kad jemputan ida ni..amir yang urus kan...sebab nya kat tempat yang amir buat ni jauh lebih murah dari tempat ida...so ida juz bagi kad kawen abang ida n minta amir tukar nama pengantin n tarikh jer...design semua amir pilih sendiri....ida ni kan bakal isteri solehah, semua ida ikut kan jer...hehehhee..selamat la design yang amir pilih, ida suka jugak la...thnx sayang...so sweetttttt....walau pun nama ida, amir xletak space....sabar jer la...tapi boleh dimaafkan....demi bakal suami tersayang...hahahha

amir buat kat Inklink Klang (Kontena)...memang teramat la murah...kad yang lebih kurang sama design ida tanya kat tempat ida dalam 0.90sen tapi amir buat dalam 0.55sen jer...so memang boley jimat banyak la....

insyallah kalau xde apa yang menghalang, awal bulan depan ida akan mula menjemput kawan-kawan ida.....sambil-sambil tu boleh jumpa kawan yang dah lama xjumpa......rasa sangat excited....xsabar nye....dah kena start susun ayat ni...almaklum la xpernah lagi menjemput....hehehe....nak buat ayat macam mana erk..??? ermmmmm...

so for those yang nak ida hantar kad jemputan ni boley la isi form ni  k...insyallah kad akan sampai terus kepada anda..  =D
bersedia untuk dihantar kepada anda  ;)

MENGAWAL BERAT BADAN BAGI BAKAL PENGANTIN

kat sini ida nak berkongsi sikit information berkenaan kaedah nak turun kan berat badan....dan ida rasa semua dah taw nak turun kan berat badan tapi dengan cara yang betul tu maybe xramai yang taw...ida pun lepas baca article ni baru la ida taw serba sikit....ida bukan pe...saje nak berkongsi...benda yang elok xsalah kan nak berkongsi....

bila cakap pasal nak kurus, mesti ramai yang cakap xyah makan sebab takot gemok....tapi tu semua salah sebenarnya...lagi bertambah sakit lagi ada la.....kita boleh makan tapi dalam kuantiti yang sikit jer n yang penting berapa banyak yang kita makan (kalori), banyak tu jugak la kita kena bakar kalori tu....

macam susah kan....tapi xder la susah mana pun...makan dalam kuantiti yang sikit tapi sekerap yang mungkin....kira sempat la makanan yang kita makan tu di hadam tapi jangan la tiap kali makan, bantai makan nasi pulak...sangat x sesuai.......

lagi satu, bila rasa cam makan banyak sangat..ida akan buat exercise...sekarang ni memang ida ari-ari pergi gym(tapi kadang-kadang ter'miss jugak :p)....paling kurang pun ida akan jogging 30 minit....bila badan dah keluar peluh rasa cam sehat jer.....ida xder la nak turun kan sangat berat badan ni....juz nak make sure berat badan ida x naik n ida ada stamina untuk buat semua persiapan ida menjelang perkahwinan ida nanti....tapi bagi sapa yang xder masa nak exercise ari-ari....boley jer time pergi kerja tu parking keta jauh cikit, kira berjalan pun exercise jugak pe....so macam iklan kat tv tu...tiada alasan untuk tidak bersenam... =D

dalam masa 2 minggu ni ida dah turun 1 kilo, memang x turun banyak sebab ida tetap makan, sehari mesti sekali ida makan nasi....memang ida juz target dalam masa 2 bulan ida turun 3 kilo jer....hehehehe...kalau u'lls nak turun kan berat badan dengan cepat...elakkan makan nasi n gantikan dengan makan oat sebab oat sangat la baik untuk menyerap semua kolestrol yang ada dalam badan kita tu.....dan yang paling penting elakkan makan waktu malam...amat lah tidak digalakkan...kalau lapar sangat...ida akan makan roti or minum milo.....

kadang-kadang mulut ni rasa cam nak makan jer...ye la kan...dok umah x buat pe, mesti fikir nak makan jer...sedangkan baru makan jer kot...so untuk ida mengelakkan diri dari godaan yang datang melanda tu, ida akan minum air kosong....bila kita minum air kosong terus rasa cam kenyang jer...lagi pun minum air kosong banyak-banyak boley mengeluarkan segala toksin yang ada dalam badan ( melalui proses pembuangan air kecil) so jangan la kita merungut kalau kerap g toilet...sebab tu sangat la baik untuk kita jugak.....lagi satu tips nak bagi kita selalu minum air...letak jer botol yang berisi air kosong kat mana-mana tempat yang kita mudah namapak...so bila nampak jer botol air tu mesti kita akan rasa nak minum....cuba la..!!!

nampak x ida...kecik jer kan..hehehhe
fuh...fuh....ni la teman baik ida...ari-ari minta teman...

Wednesday, February 23, 2011

ATTENTION...!!!




DIY : BOTOL POTPURI

idea ida untuk nak DIY botol innershine ni dapat dari puan xora....tapi puan xora letak bunga rampai, ida bab nak menghiris daun pandan tu memang fail so ida letak potpuri jer...senang....(nampak sangat kemalasan yang teramat sangat)....banyak idea yang boley dapat dari puan xora kita ni....thnx dear...credit to u.. =D

so ida dah mula dah project DIY ida ni.....hasil nya amat memuaskan...ayah pun cam terkejut pulak tengok ida buat benda alah ni...sebab tengok banyak sangat botol innershine ida ni....maw x banyak ayah...kumpul dekat 2 bulan...jenuh jugak ni...hehehhehe
antara botol yang berjaya dikumpul
ribbon untuk bagi cantik botol tu, tapi sebelum ikat ribon ida dah ikat kan kain net tu guna getah...xder la nanti tertanggal pulak kain net tu nanti....
potpuri ida beli kat KK home...murah jer....
Tararraaaaa.......
botol potpuri ni ida nak bagi kat tetamu yang dah tulis kat guest book ida...ida x buat banyak sangat pun...dalam 70pcs jer...so sapa cepat dia dapat la...hehehe..tapi ida akan sediakan juga uncang potpuri sebab potpuri n kain net ada lebih lagi....so sapa yang datang majlis ida nanti, boley la tulis kat guest book ida n dapat kan botol putpori ni...limited edition...  =D

Tuesday, February 22, 2011

APA DALAM KOTAK??

kotak dah beli, sticker dah siap tapi xtaw lagi nak isi pe dalam kotak ni??
kalau ikot ida..ida suka bagi makanan jer sebab ida kan suka makan..balik dari kenduri mana-mana mesti tengok favor bag dulu, kalau ada bahulu or kuih kapal terbang mesti tu yang ida bedal dulu...macam xkenyang makan nasi kat kenduri tu kan.....so ida amat suka kalau dapat favor bag yang ada makanan....

kalau yang bagi souvenir tu, ida bukan xsuka tapi xtaw nak buat apa...letak la dalam almari...tunggu dah lama cikit sampai berhabuk, buang cam tu jer...kalau yang cantik ida simpan lagi la.....tapi yang cantik tu mesti la mahal kan..kenduri anak dato' jer tu boley bagi...ida ni anak atok halim jer...heheheh

so ida decide nak bagi makanan jugak la...mak ayah ida pun setuju jugak kalau letak makanan...tapi makanan apakah itu?? 

ayah nak sponsor bahulu tapi mak x setuju sebab kata nya bahulu kena packing 2 ari sebelum, takot xsempat, dah la nak packing banyak...bukan xder orang nak tolong tapi mak macam xnak la harap sangat sebab mak nak orang datang sembang-sembang sambil minum kopi...lagi pun maw time tu jiran-jiran semua ada hal..x ke tunggang langgang ida sekeluarga..so mak nak benda yang boleh packing awal....

tu yang amat merungsingkan ati beta ida......kat bawah ni ida ada buat senarai makanan yang boleh tahan lama lepas dibungkus :
  1. kerepek
  2. kacang
  3. gula-gula
  4. nata de coco (pudding) - yang ida bagi masa tunang
tu jer kot buat masa ni...tapi kalau u'olls ada nak bagi pendapat amat la ida hargai...ada x..??  =D
ni la kotak yang ida xtaw nk letak pe lagi ni...

Sunday, February 20, 2011

BAJU & PELAMIN BERTANDANG

khamis lepas, ida di temani oleh MIL, imran (BIL) n my beras pergi tengok baju n pelamin untuk majlis bertandang....butik kat Banting..ida ni orang bawak ikut jer...sebab untuk majlis bertandang ni xmo la ambik port sangat....nanti takot dicakap bakal menantu ni cerewet lebih pulak kan..ida mana-mana jer...yang amir pun sangat la 'bagus'...ingat datang sini boley cari baju berdua tapi last-last datang sorang jugak...xpe la..u cari duit banyak-banyak k..nanti bagi kat i pun banyak taw..uuuhhhhh


sampai jer butik terus tengok baju kaler silver...amir macam mana pun tema dia tetap nak kaler tu...geli kata nye nak pakai kaler2 len...itu la bakal suami ku..semua nye geli....pe yg x geli pun xtaw la....tapi design pe yang ida pilih, amir ikut jer janji sedap mata memadang...kata nye la...boley caye ke si amir ni....


baju kat butik tu boley tahan cantik jugak la....mula-mula ingat nak pakai songket untuk majlis bertandang ni tapi bila tengok n test baju songket tu rasa cam xbest pulak..sebab design baju tu biasa-biasa jer n bila pakai rasa cam xkemas jer.....so ida try pakai baju lace..design pun ida berkenan jugak la (even dalam kepala otak lagi macam-macam nak) n bila pakai tu rasa macam selesa...tapi belum decide lagi nak pilih yang mana....kena la mintak pendapat suami dulu kan....hihihi


bab pelamin pulak MIL minta pilih sendiri....aik...nak pilih jugak ker...ala....ingat dah ada dah...macam ida cakap la....ida ni ikut jer..ada, ada la...kalau xde pun xpe...xkesah....tapi MIL nak jugak buat pelamin n nak ida decide sendiri nak yang mana......adusss....bab nak decide dengan cepat memang ida fail terok.....


tapi sebelum ni ada la jugak berangan pelamin lain untuk pelamin umah ida tapi terlebih grand pulak takot nanti MIL cakap lebih-lebih pulak menantu aku ni...bagi betis minta peha...hihihihi....dah tu nak buat macam mana..berangan memang hebat kan....lalalala


last-last ida decide pelamin yang ada dalam album pelamin butik tu....ida ambik yang simple jer la....tapi yang penting bunga mesti banyak..MIL ida pun suka bunga banyak-banyak....kita memang serasi la mak..!!! oppsss...belum pe2 lagi dah mak kan...hahahaha

ni ida tunjuk cikit la antara baju yang ida try....cantik x??  =D

*tolong abaikan badan yang lebar...tu semua salah ambik angle je tu... :p 


ida xbawak pulak inner....so untuk baju lace tu xboley la tunjuk...cheq malu...heheeheh...untuk peringatan bagi semua kalau nak test baju pengantin, make sure stand by inner siap-siap erk.....  =D

Wednesday, February 16, 2011

AKU DI CULIK....!!!

tulun.....tulun......tulunnnnnnnnnnnnnnnnnn


nampak real x macam kena culik....hehehehe...act bukan diculik sangat pun juz saja gedik nak ikot..hahahaha..


tapi sebelum nak citer pasal kes culik mengedik ni...nak bagi taw...yang ida happy sangat lepas shoot pre-wedding kelmarin dengan arry....best sangat...amir yang memang ada penyakit alegik dengan scene romantica ni dengan rela hati terjebak dengan scene tersebut..so sweeettttttt..hahahahaha....


mana x nye...sepanjang ida kenal amir ni....belum pernah lagi la tengok pegang-pegang bunga ni....tapi kelmarin terpaksa la pegang bunga...kelakar jugak tengok muka dia....tapi ida sangat berpuas ati dengan khidmat EN ARRY kita ni....sangat profesional n kadang-kadang x terfikir pun dia boleh ambik angle yang dahsyat menikam kalbu...DAHSYATTTT


serius sangat xsabar nak tengok hasil nya nanti.......tapi adik ida pun join jugak photoshoot ni...so ada la jugak gambar ida ambik dari dia....nak jugak tunjuk..tapi tunjuk cikit jer erkkk


 

lepas jer dari photoshoot tu, amir dengan family ida pergi makan-makan n terus amir culik ida bawak balik Klang...culik okay.....hehehehhe

so sekarang ni ida ada Klang n dok menunggu amir bawak ida pergi Nilai 3 pulak...ada lagi barang yang nak di beli....sebab pe ida nak kena pergi Nilai 3 jugak, nanti ida citer kat entry lain k....

MODE SHOPPING : ON  ^_^

Monday, February 14, 2011

HAPPY VALENTINE DAY..!!


memang kita bagi orang islam tidak digalakkan menyambut valentine day...tapi ke'happy'an ida yang sebenarnya adalah....ari ni my pre-wedding photoshoot.....waaahhhhh...sangat excited + nervous....cewah...buat macam x pernah posing kan..hehe

sekarang ni masih menunggu kehadiran EN AMIR dari Klang...hope beliau selamat sampai....cik tunang ini sangat berdebar-debar menanti kehadiran mu....asyik tengok jam jer ni..sampai jam tu pun dah nek meluat tengok ida...uuhhhh....

so hope cuaca ari ni elok n dapat la EN ARRY  men'capture' gambar pasangan bahagia ini dengan begitu cantik sekali...hihihihihi....wish me luck k...muaxxx***

HIV TEST

pagi jumaat lepas dengan begitu bersemangat waja dan merempit menggunakan motor adik ida, ida pun menuju ke KLINIK KESIHATAN BUKIT PANCHOR...malas gile nak bawa keta..dah la xtaw klinik kat mana, kalau nek moto senang kalau salah jalan boleh jer naik atas divider tu patah balik..hehehhee...

tapi bukan setiap ari boleh buat HIV test...kalau nak taw...boley tengok ari untuk ujian HIV tapi area penang jer erk...klik kat sini

sampai jer terus ke kaunter cakap nak buat HIV test..brother yang dok kat kaunter tu pun boley tahan hensem jugak plus peramah lagi..sempat lagi kan....brother tu minta isi borang..sambil dok isi borang tu bermula la perbualan antara brother hensem dengan pompuan comel...

brother hensem : datang sorang jer ke??selalu orang lain datang bawak pasangan
pompuan comel terus macam touching dengan soalan brother hensem tu..nak jer cakap..(eh..mana der...bawak satu kampung ni, xnampak ker..??)

pompuan comel: ha'ah..datang sorang jer pun...bakal suami orang jauh...

brother hensem : orang mana? adik ni umur berapa??muda nye dah nak kawen...
 (watttt...??? muda ker....pompuan comel tu dari tadi macam touching terus cam nak melompat keriangan...muda okay...hehehhe)

pompuan comel : bakal suami orang selangor...eh..mana da muda, dah 25 dah pun..(sambil buat muka kuit minta penampor)

brother hensem : ye ke...xnampak cam 25 pun...ok la tu...25 kawen...bla...bla...bla...(start la citer dongeng abad ke 15)

cepat jer tangan ni isi borang tu sebab dah xlarat nak mendengar brother hensem ni...hensem tapi peramah sangat pun susah jugak....selesai isi borang bayar RM 1.00.....tunggu no giliran...

tengok ramai jugak pagi ni kat klinik tu, ingat datang awal xramai orang..rupa-rupa nya orang lain datang lagi awal dari ida...sabar je la kan....tapi tunggu kejap jer, terus orang makmal panggil nama..eh...sekejap nye...mungkin ida sorang jer kot yang nak kena ambik darah....

tangan dah start sejuk...nervous la jugak kan..sampai orang makmal tu tegur la...sejuk nye jari...xpe dik, kejap jer..kita ambik sikit jer...ida bukan takut sangat jarum tu tapi xtaw napa sejuk pulak...tapi memang kejap je pun..sekali tap.!! jer...keluar darah n dia sedut darah tu.....tunggu 15 minit..result dah dapat....cepat sangat....semua proses selesai x lebih dari setengah jam....

doktor bagi salinan yang warna biru untuk bagi kat pejabat agama nanti...so sekarang step no 2 dah selesai..alhamdulilah...lepas ni nak bagi selesai borang kahwin pulak....xsabaq dah nak bagi selesai benda yang penting-penting ni....

Wednesday, February 9, 2011

SIRIH JUNJUNG

masa tunang aritu sirih junjung ida n kak ina buat...tapi untuk hantaran kawen ni, ingat nak mintak kedai la buatkan...sebab banyak benda lagi yang nak minta kak ina buat kan...nampak x perancangan yang amat cemerlang di situ..hehehe...

bila dah nak kedai buatkan, mesti la nak kena cari design yang paling cantik, mesti la kan...benda kena bayar, nak la hasil pun cantik....ida pun mengodek-godek la gambar sirih junjung kat google n jumpa la yang ida rasa cam comel sangat.....


kalau guna daun sirih n bunga palsu boleh x??
boleh nanti simpan letak kat atas meja makan...buat hiasan...hehehehe..xder la membazir pulak...bayar mahal-mahal tapi nanti layu jer daun sirih n bunga tu....lagi pun time sekarang ni bukan ada orang nak makan sirih lagi kan.....

Tuesday, February 8, 2011

PRE-WEDDING CONCEPT

sebelum ni ada berangan nak buat pre-wedding kat bukit tinggi bagai tapi disebabkan beberapa faktor yang xdapat dielakkan, terpaksa la cancel..ni semua sebab amir la ni...kerja mengalahkan perdana menteri la pulak..tapi xpe la kan...cari duit untuk ida jugak kan..kalau x camner nak kawen kan...hehehehe

ok..cukup sessi meluah perasaan tu cik ida oiii....lepas cancel lokasi pre-wedding tu...mula la ida dok fikir nak cari kat mana kan....sebelum ni pun ada buat entry pasal concept pre-wedding ida nanti...tapi secara kebetulan pulak OP ida ada buat pakej VALENTINE'S DAY SPECIAL PENANG PORTRAITURE dengan harga amat amat berpatutan n plus bunga-bunga ros semua ditaja oleh beliau sendiri...katanya sampai sebakul dia nak bawak...wahhh...sangat romantik..... lagi pun xjauh sangat pun dengan ida..kat penang jer pun...so ida dah konfrem dah dengan arry...amir pun dah kena paksa dengan ida...

tarikh photoshoot tu 14hb february ni...dah x lama dah ni tapi ida xtaw nak pakai baju pe ni....masih mencari baju pe nak pakai ni...kaler baju pun xtaw nak ambik kelar pe..banyak yang ida tengok kat google kalau ambik gambar dengan roses mesti xpakai baju...aiyakkk...xkan kot...choiiiii.....
ambik mood roses dulu....

Monday, February 7, 2011

BARU SEHARI DAH NAK PENGSAN

arini ida start balik pergi gym setelah 6 bulan meninggalkan temapt tersebut...bukan xnak pergi tapi bila dekat sebulan stop sebab bulan puasa time tu..lepas tu terus rasa cam malas gilerr nak pergi balik....tapi kesedaran telah timbul kembali bila mak tegur dah gemok...adoiiii....macam mana nak pakai gaun ketat ni..hehehhe...

nampak kan kegemokkan melanda diriku
ida pulak sekarang ni dah x kerja dari dok umah sorang-sorang bek ida buat aktiviti yang menyihatkan...kalau ida xpergi gym mungkin sekarang tengah melingkar atas katil tu lagi..owhh...no...no..no...takot kena bising dengan mak mertua nanti kalau selalu bangun lambat...kena mempraktikkannya dari sekarang..

sampai jer gym tadi trainer tu terus tegur..."aiyak...banyak lama talak mai ini gym, bila maw kawen??"aik..terus tanya pasal kawen...nampak sangat pergi gym sebab nak kawen jer kan...hehehhe...ida pun jawab la.."bulan depan la...ni sudah gumok"...tapi jawapan trainer itu amat membanggakan diri ku ini.."tarak gumok macam dulu 1st u mai cni la amoi...sikalang kurus lagi ma....cuma maw bagi turun itu perut dengan paha saja...u punya lengan pun dah okay"...wah..wah..wah...terus rasa cam nak balik..hahahahaha

tapi bila cakap bab perut tu, kena la mengecilkan kembali part tersebut kerana part tersebut amat la sensitif bila nak pakai gaun ketat nanti kan..hehehe...

puji-puji jugak trainer ni tapi boleh pulak suruh ida jogging atas treadmill tu sampai setengah jam..hampeh tul...baru ari 1st kot...tapi disebabkan nak kurus punya pasal terpaksa la jugak tu pun banyak treadmill tu jogging sendiri..hahahha...

selesai sudah sessi jogging tu memang rasa cam nak pengsan...lama dah tinggal bila start balik memang terok sangat rasa..xsempat nak rest terus trainer tu suruh sit up..30 kali pulak tu..ok..fine....buat jugak la....

dah tu ada la jugak buat exercise juga peralatan kat gym tu..menang serius cam nak pengsan..bila dengar trainer tu cakap..."ok..cukup untuk ari ni, u boley balik, tapi esok mai lagi na"....wah..siap pesanan penaja lagi tu....

balik jer terus singgah beli nasi campur....lapar terok ni..pandai sangat tadi sebelum pergi gym x makan pe pun...tu yang terus serbu kedai makan tapi makan sikit jer(tolong la percaya)....bila dapat makan rasa lega sangat....

esok konfrem sakit perut ni...aci kerat jari punya la...sabar jer la....tapi kembali kepada matlamat utama nak kurus so hadap jer la kan...plus nak sehat la...sebagai persiapan bergelar ibu...wahhhh...begitu tak sabar...

tinggal sebulan lebih jer nak pergi gym tu..ida target turun lagi 3 kilo jer...kalau kurus sangat xelok pulak..nanti nampak sangat perbezaan ida dengan amir tu...hehehehe..

* lepas ni aktiviti mengemas rumah pulak....terus kan bersenam walau dimana jua anda berada....  =D

Friday, February 4, 2011

EPISOD SEDIH VERSI MAK

sebelum ni dah ada episod sedih dengan ayah, kalau nak taw boleh la click sini

kali episod sedih yang digarap oleh mak ida...ikuti lah episod ini okay...tolong sediakan tisu or sapu tangan untuk mengesat air mata mahu pun air hidung...hihihihi

sempena cuti raya cina ni..ayah n adik ida ikut konvoi pergi kelantan..tinggal la ida dengan mak jer kat umah...sambil tengok tv sama-sama..mak ida start episod sedih ni...

mak: lepas ni mak nak dok dengan sapa la kalu ayah p konvoi, tinggal la mak sorang-sorang  kat umah

ida: mesti la ayah dah x join konvoi dah, xkan nak mak dok sorang-sorang kat umah...(cakap sambil control nada sedih)

mak: dah tu, sapa pulak nak matchingkan baju dengan tudung mak, selama ni ida yang tolong susun kat mak...mesti lepas ni mak pakai baju kaler len tudung kaler len...

ida: xpa la....kalau mak xtaw nak pakai tudung kaler pa, mak tengok la bunga baju tu kaler pe..kalau tanah kaler merah, bunga kaler kuning, mak pakai la tudung kaler kuning...xpun mak call ja ida...

mak: xkan la mak nak call selalu mesti ida kena dok jaga amir....

alahai...mak ni...orang dah sedih tahap tertinggi dah ni....tapi selamat la time tengok tv citer CJ7 kan ada scene budak tu nangis bapak dia mati, time tu jugak la ida ambik kesempatan nangis sama..cover line gitu...cemerlang...huhuhuu

ida memang rapat sangat dengan mak..ye la anak pompuan sorang kan..pergi mana pun sama-sama...mak xde teman nak gi makan kenduri, ida la yang dibawanya...sedih sangat bila ingat nak kena tinggalkan mak...maw pulak time abis majlis bertandang tu nanti kan...adussss....ni x pergi lagi dah sedih ni.....

abang-abang ida semua dah kahwin, adik ida pulak dok study lagi..tinggal mak dengan ayah berdua kat umah ni...sunyi la umah ni nanti...  :'(



mak yang sporting gilerrr....love u mak..muax*

Thursday, February 3, 2011

MAW TINGGI JER

kalau ikut ida ni..maw jer wedding kek ida tinggi-tinggi lebey dari 7 tingkat...boley..??hehehe...bajet ciput tapi berangan nak hebat jer kan....so ida decide nak buat rendah cikit tapi kek yang bertingkat tu tukar jadi cup cake yang bertingkat...comel kan...ida suka...

semua gambar sumber dari : google

tengok semua comel-comel kan...suka...suka.... ^_^

Wednesday, February 2, 2011

WEDDING SONG

bila sebut ja pasal kawen..harus la lagu pun pasal cinta-cinta ja kan...so buat masa sekarang ida tengah mengumpul lagu-lagu yang sesuai untuk majlis ida nanti....

ida bukan x percaya kat DJ ida time kenduri tu nanti tapi disebabkan DJ tu memang kawan ayah n ayah kata jimat sikit kalau panggil dia sebab dah siap dengan PA system...DJ tu okay la...dulu pernah ayah ambik dia untuk kenduri abang ida.....tapi banyak sangat pulak koleksi lagu 80-an dia tu...ida bukan xsuka lagu 80-an tapi agak macam selalu sangat orang buat n konsep majlis ida ni ala-ala english style cikit kan..so harus la lagu pun english jugak..bajet mat salleh la pulak kan...hehehehe....ida nak suasana jadi sangat romantik n tenang jer..

bagi ida...ida lebih suka DJ yang x berapa nak banyak sangat cakap sampai merapu yang bukan-bukan n ida suka yang lebih banyak main kan lagu-lagu yang x sakit kan telinga....so sebagai langkah berjaga-jaga ida akan sediakan lagu yang ida sendiri suka...ye la..majlis ida kot...xkan ida nak dengar lagu yang ida x suka pulak kan.......

sekarang sambil cari lagu yang bersesuaian sambil-sambil jugak dengar lagu cintan ni...wahhh...terasa cam nak kawen pulak...tengah-tengah malam pulak kan...wahhh...so romantic.....

kalau sapa-sapa ada lagu yang sesuai share-share sama dengan ida k...thnx...muax*



*tengah dengar lagu "i will always love you"....feeling abes ni.... (-_-)