Sunday, April 24, 2011

WEDDING HENNA

ida pernah buat al-kisah tentang henna ni....boleh click sini

tapi finally ida minta orang yang buat henna tu datang umah buatkan untuk ida....sebab pe ida pilih dia????

semua ni sebab nye...butik yang ida nak pergi tu ambik RM100 tapi kena pergi sendiri kat butik tu n kebetulan xder sapa nak bawa ida pergi n yang memang ida xjadi ambik kat situ sebab ari khamis dia tutup...ida akad nikah petang jumaat....butik tu minta ida datang ari jumaat pagi...uuihh....memang tak la......

Naas adalah orang yang bertanggungjawab melukis henna kat tangan n kaki ida....Naas ambil RM150 untuk perkhidmatan datang terus ke rumah n time malam lepas isyak pun dia boleh datang....so memang senang sangat...buat henna terus boleh tido...siap percuma lagi buat kat kak ina...kak ina pun nak jugak dia...xpe la...sek bek percuma...hehehehehe

so kalau sapa-sapa nak perkhidmatan dari Naas ni boleh la call k, senang sangat berurusan dengan Naas ni yang sangat peramah...try la call k...^_^
NAAS
016 4288608
siap pakai baju tido dah ni....hehehhe...
nampak kesungguhan Naas ni.... :)
yang kat jari tu yang paling ida suka
bahagian atas tangan
bahagian tapak tangan (bintik-bintik yang cute)
bahagian kaki
saje nak close-up bahagian tepi kaki ni....sangat suka......
proses ni ambik masa xsampai sejam....namun hasil yang sangat la memuaskan ati.....walaupun xtahan lama tapi ida still puas ati jugak....bukan selalu dapat pakai macam ni...time kawen je la nak buat camni pun....seronok bila dah tengok design henna ni....nak sangat......amekaw...hihihihiihi

tengok memang sangat seronok tapi time nak tido tu agak terseksa jugak la.....nak guling-guling memang xdapat la....kejang jugak la sampai ke esok pagi tu...bangun jer dah bersepah dengan inai yang dah kering atas katil tu...tu dalam dok control habis tu.....heheheh...

selamat buat kat umah...boleh la tido terus....xdapat bayangkan kalau cam gini la gaya nya nak gi buat kat butik tu...rasanya balik umah dah xnampak rupa dah pe henna ni....huhuhuhuu

Friday, April 22, 2011

TQ STICKER

TQ sticker ni ida buat untuk ditampal kat muka depan surah yassin...surah yassin ni ida nak bagi untuk kumpulan marhaban....

muka surat depan yassin ni ada tulis IKHLAS DARIPADA.....kalau nak biarkan kosong cam kosong sangat pulak....kalau nak tulis satu-satu maw tercabut tangan ni...walau pun 50pcs jer tapi saja buat teruk kan....mula-mula decide nak buat rubber stamp jer....cop jer atas tu...senang

tapi bila ida dengan mak ayah g jalan-jalan kat JAYA JUSCO BANDAR PERDA...terjumpa la kiosk buat sticker TQ ni....bila tengok harga rasa cam berpatutan jer so tanpa berfikir panjang terus nak buat....kemas dan mudah...hihiii

boleh pilih sendiri font n susunan yang kita suka

pelbagai jenis warna nak saiz kita boleh pilih untuk sticker ni...

harga yang berpatutan

hanya beberapa minit ja diperlukkan untuk siapkan sticker ni.....cepatttt
Tara.....Hasil yang kemas n cantik.....

Wednesday, April 20, 2011

BANNER AKU LA TU....

aiiii....nampak x perubahan kat blog ida ni....dah xder dah yang pengantin cumel duk atas kerusi sebab pengantin cumel da kena dok kat dapur pulak...hehehhe....tajuk n template jer yang berubah tapi ida tetap ida yang sama....cewahhh...ayatttttt....

ok la..kali ni ida nak bercerita pasal banner ida yang sebelum ni ida dah cite dah...boleh click di sini

nak taw macam mana banner ida yang xberapa ida berkenan tu...tengok la....siap mahkota bagai...kak ina cakap macam banner kindergarten pun ada....n siap kata ni design 3 tahun lepas...wahhh...pengkritik ayat nak pedas...puan punya badan lagi la xbuley nak terima.....


selang beberapa ari, ayah pun secara tiba-tiba minta ida buat design sendiri untuk banner ida....ayah nak g print len.....ida cakap kat ayah xpe la...pakai yang tu jer tapi ayah still nak g print len jugak....waahhhh...biar betul..dalam ati macam bunga sedang berkembang bila ayah cakap cam tu...ayah bagi taw yang banner yang dah buat tu kita letak kat simpang nak masuk taman...yang baru ni kita letak kat depan khemah....

ida pun pe lagi...terus la men'design'kan sendiri banner ida tu....walaupun xberapa nak reti kan...tapi berkat ketekunan dan ke'terror'an ida maka terhasil la banner yang serba ringkas tapi sedap mata memandang.....tapi sebenarnya banner ida ni diinpirasikan dari banner puan syafa kita....ida suka sangat tengok banner dia so ida pun nak jugak macam tu....puan syafa minta tiru taw banner u taw...hope u xsaman i pulak yeeee......  =D


ida sengaja xletak tarikh sebab boleh pakai lagi untuk kat umah amir....so xder la membazir sangat kan.....btw ramai yang suka banner ida ni tapi bukan sebab tulisan or pe juz sebab dapat tengok amir pegang bunga..kata nya comel...chait.....ida yang penat-penat design banner ni....amir jugak yang jadi sebutan semua...hampehhh....xpe la....comel-comel pun laki akak jugakkkkkkk......  =D

Monday, April 18, 2011

DOORGIFT FOR KIDS

doorfift untuk orang dewasa dah diceritai sudah sebelum ini ya ibuk-ibuk...kali ini untuk anak-anak kecil pulak....(ambik mood cakap indonesia, untuk persiapaan bulan depan...hehehehe)

untuk kanak-kanak semestinya gula-gula la yang jadi pilihan ida.....juz masuk kan dalam karung organza tu je....budak-budak ni bukan nak kira bekas macam mana...yang penting isi dia je kan....hihi

gula-gula ida beli kat kedai yang sama ida beli asam...harga borong dan semestinya murah.....


gula-gula chewy ada 3 perisa...rasa macam fruitale...juz ni murah ckit...

duit siling asam....lama dah xjumpa asam ni....

Saturday, April 16, 2011

PANAS DARI KILANG

box ida yang cumel tu dah ida citer dah....ida seronok dapat share dengan anda, anda dan anda semua...(bajet cam ramai yang nak ambik taw kan...hehehe)....so sekarang nak citer isi dalam box pulak...

ida pernah jugak buat entry pasal nak letak apa la dalam favor box ida ni.....dan setelah gigih mencari dan terus mencari...akhirnya dapat la jugak benda yang nak diletakkan dalam box ida ni....

ida dah decide nak letak makanan..semua makanan ida ni datang pana-panas dari kilang....ye la kan...hidup dikelilingi kilang dari dok dapat penyakit ja bek ambik kebaikan sikit dari kilang tu kan....hihiihi

1.     pudding nata de coco ni ida beli kat kilang RINDA....sebelum ni ida ada survey kat kedai borong 1pc dalam 70sen tapi beli terus dari kilang boleh dapat 1pc 55sen...jimat di situ...
waktu jualan dari 8.00am sampai 4.30pm.....
ni alamat untuk kilang RINDA ni

hasil tangkapan.. 13kotak kesemuanya
2. kacang yang siap di pack kecik-kecik...sangat senang xyah dah nak packing sendiri....1 pck kecik tu 12g so boley la untuk sorang makan....yang best nya...bila kita datang kilang ni, dia bagi test semua perisa yang ada...so senang cikit nak decide yang mana yang sedap...ida ambik 2 jenis...tapi semua yang ida makan semua sedap-sedap...tapi nak buat sikit jer so ambik sikit jer la....buat pe nak membazir kan....1 packet besar RM 116.00 dalam packet besar ni ada 800 packet kecik-kecik....kira 1 packet kecik tu jatuh 14sen....jimaat lagi sekali ni...dah 2 kali dah jimat ni....hihihihi
waktu jualan dari pukul 8.00am sampai 5.00pm

sample yang boleh dimakan.....sapu bersih sample ni....hihii

3. tengok....dah jimat banyak dah kan....untuk yang ketiga ni permintaan mak ida...mak nak sangat sponsor kegemaran kawan-kawan dia iaitu asam...penang ni memang terkenal dengan asam dan jeruk-jeruk kan...tapi ida x bagi la jeruk sebab xder yang dipack kecik n takot tumpah pulak air jeruk tu....asam senang sikit.....ida dengan mak beli kat area penang....beli 3 jenis asam...1 packet ada 2 kg...kedai ni berhampiran dengan komtar...kena masuk dalam jalan-jalan tepi tu...mak yang bawa pergi sebab mak dah expert dah jalan nak pergi kedai ni....harga ida xtaw la pulak...sebab mak yang bayar...hihihihii....tapi gerenti murah.....

asam ni ida packing dalam plastik kecik yang siap ada zip tutup..cam platic ubat tu...senang xyah guna staple dah....packing ida minta tolong anak-anak buah kak ina dalam masa xsampai 3 jam dah selesai.....
kedai buruk je..tapi barang dalam semua elok-elok dan yang penting murah....

Friday, April 15, 2011

COMEL KER???

wahhh...begitu lama tak meg'update'kan blog ida ni...sorry bukan pe...nasib la kan dapat mak mertua rajin jalan so sebagai menantu yang baik kena la ikut kan...so memang xsempat nak buka blog ni pun....btw thaks sangat-sangat kat sayangness semua yang wish kat ida.....

disebabkan xbanyak gambar yang ida ada ida mulakan dulu dengan benda yang ida berusaha dekat hampir sebulan...ye la kan buat sorang-sorang....sehari sikit....tu yang lama tu....maw xnye....lagi nak memotong, menampal dan macam-macam lagi.....

nak taw apa benda nye...mesti la box yang sangat cumel dan diminati ramai...ramai yang bertanya pasal box ida ni....mesti la comel kan...ehheheh...
nampak x ketekunan memotong dan menampal riben disitu... =D
box ida ni ida beli kat kilang PPH Paper Product Sdn. Bhd.......kilang ni senang jer nak cari dekat dengan kawan perindustrian perai kira kalau dari tepi highway pun dah boleh nampak....tapi kalau sesiapa yang berminat boleh hubungi terus dengan :
Miss Kung Cheng Cheng
di talian 012 4181501 

jangan la segan atau takut-takut sebab anda pasti akan dilayan dengan penuh mesra...walaupun anda yang jenis banyak tanya macam ida ni..tetap miss cheng ni jawab...kalau xterjawab dia, pasti lepas tu dia call balik untuk bagi jawapan yang amat memuaskan....cuba la call...!! ^_^

Friday, April 8, 2011

IM NOW PUAN IDA... =D

alhamdulilah.....ida dah selamat bergelar isteri kepada muhammad amir sadri pada 25hb Mac 2011 dengan sekali lafaz...well done dear...hehehhe...so lepas ni boleh la tukar status kat FB...hahaha....

selesai jer majlis sanding ida ari sabtu 26hb Mac 2011 rasa cam xder apa dah nak kena fikir...rasa lega sangat....btw thanks sangat kepada yang sudi datang ke kenduri ida sabtu lepas....seronok jumpa kawan-kawan lama yang dah lama xjumpa n sorry xsempat nak borak lama-lama.....

sekarang ni ida ada kat umah mak mertua ida, gambar pulak ada kat umah ida so xbanyak sangat nak review kat sini...insyallah...lepas ni ida akan buat entry serba sedikit tentang perjalanan sepanjang majlis perkahwinan ida......

ari ahad ni pulak 10 April 2011 ari bertandang dekat dengan umah amir.... hope semua berjalan lancar......

doakan kebahagian ida dan suami k.....  =D

saat lafaz akad nikah

seiring sejalan selepas bergelar suami isteri
*ada banyak lagi gambar ni...nanti ida citer banyak lagi kan....tungguuuuuuuuuu