Monday, May 30, 2011

HANA TAJIMA IN DA HOUSE..!!

bajet hana tajima kan...hahahaha...orang len dah lama dah pakai tudung fesyen ni, ida baru nak start kan...besa la baru dapat taw perkembangan fesyen terkini...huhuuhu...macam mana pun fesyen tudung ni untuk buat pakai sekejap rasa boleh la...kalau nak pakai buat seharian tu macam agak panas...kain pashmina ni pun agak tebal...berpoluh jugak la dibuatnya....

tapi bagi membantu adik ida yang sorang ni untuk mendalami ilmu fotografi ni...kena la si kakak ni menjadi model xbertauliah....tapi best sebab memang dah lama xdatang sawan camera ni....ini lah akibat isteri balik kampung tanpa suami di sisi...hahahahha....  =D


mengimbau kenangan pre-wedding...  =D

Model kena makeup sendiri....

Friday, May 27, 2011

HANTARAN - FOR HIM

dah lama sangat xupdate blog ni...sekarang ni dah ada kat umah sendiri , ambik peluang la nak update blog ni....

so kali ni ida nak review hantaran yang ida bagi untuk amir..ida buat guna bakul jer...hias je bakul tu n barang hantaran taruh je dalam bakul tu...simple n nice...plus cute kan bakul ni...ehehhe...credit to kak ina diatas kekretifan beliau mendeco bakul ini....

semua 6 bakul jer n plus 1 hantaran jiran bagi, total 7 bekas for him

Sunglasses
Chocolate
Perfume
Jeruk made in Penang
Wallet
Buah-buahan
Hasil tangan kak ina....awesome
Assistant Kak Ina =D
Keadaan sebenar tempat kejadian....barang-barang assistant pun turut terlibat..  (-_-")

Wednesday, May 25, 2011

PENAWAR JIWA

OP untuk majlis bertandang ida dah review sikit gambar ida time majlis kat sana.......bak kata beliau buat penawar jiwa yang memang sedia xsabar nak tengok gambar sendiri..hehehe...perkenalkan OP untuk majlis bertandang ida...EDI EDHAM

memang senang berkerjasama dengan beliau...maybe dah kenal kot....edi ni jugak la OP untuk majlis tunang kak farah...dari situ la ida kenal edi ni.....beliau ni sangat la mementingkan kesempurnaan....sampai setiap kali ambik gambar, dia akan zoom gambar tu tengok kalau-kalau ada yang terpejam mata ker, tengok tempat len ke...n kalau ada mesti dia ambik sekali lagi...so harus la gambar sepanjang majlis tu mata terbuka kan..xder la macam gambar orang tido sambil jalan pulak...hehehehehhe

time outdoor shoot pun...lagi best...dia banyak pakai lighting so boley la nampak terang n ada effect yang cantik kat gambar tu...ditambah pulak time ida outing tu dibantu oleh kak farah n kak neeya sebagai fashion director..tu yang banyak membantu dalam posing memosing ni....berserta sano n ayien sebagai flashman....wahhh...nampak cam gempak jer kan....btw THANKS semua......

so pe lagi...jom layan gambar penawar jiwa ni... ^_^




semua gambar ni ida ambik kat FB beliau sendiri : EDI EDHAM

Tuesday, May 3, 2011

GUESTBOOK TABLE

aiiii......lama nya la kan ida xupdate blog ida ni...dah berhabuk dah blog ni....fuh...fuh...fuh......aaaccchhuuuummmmm...!!! sorry.....hhehehe

untuk kali ni ida nak buat entry pasal guest book ida.....guest book ida ni ida dah pernah dah citer sebelum ni...ida sangat berpuas hati....  =D

mula-mula nak buat dekat garaj kereta tapi disebabkan ayah nak letak meja untuk saudara datang lepak-lepak kat situ, pastu bertukar pulak letak kat depan khemah tapi disebabkan hari ida bersanding tu hujan xberenti, lastly abang ngan decide nak buat kat pintu pagar depan umah....sangat terharu sebab abang ngah banyak tolong ida merealisasikan booth guestbook ida ni...thanks sangat-sangat......pagar rumah tu dibuka sampai kedalam, meja ida letak bagi tahan dari pintu pagar tu tertutup n pagar tutup dengan langsir putih...sangat mudah...sebelah meja ida letak white board yang dibalut dengan kain pink n ida tampal gambar family ida...sangat suka tengok gambar-gambar tu.....

tempat sangat strategik sebab semua boleh nampak guestbook ida ni....thanks kepada yang sudi meninggalkan ucapan kepada pasangan pengantin yang comel aritu...hikhikhik

deco untuk guestboo table sangat simple tapi menarik....tengok la sapa yang deco-deco kan...hehehe...dan dalam bakul tu la small gift untuk tetamu yang sudi bagi ucapan....
"Selamat Pengantin Baru Mak Lang".....ida tolong translatekan..sangat cute diaorang ni
so semuanya berkaitan dari guestbook, deco table n semua pasal guestbook ida sangat ida suka..memang xsia-sia la ida buat semua ni......happy dapat baca semua ucapan saudara-mara n kawan-kawan sambil baca bersama suami tercinta dalam bilik pengantin...wahhhh.....sssoooooo sweeettttttttttttt....^_^