Monday, February 6, 2012

MENERAN SEBELUM MASA NYA

seperti biasa bila dah masuk 9 bulan harus la kena g check up setiap minggu...untuk dis week doktor janji nak ajar cara meneran...mula-mula dengar tu cam kelakar jugak...meneran???hehehehe...entah pa2 tah ida ni kan...


bila dah masuk jumpa doktor 1st yang rutin yang paling ida suka....scan baby....part yang best sangat...baby alhamdulilah sihat...dalam posisi kepala kat bawah..alhamdulilah...doktor said baby sangat pandai ambik posisi...memang la kan...baby ibu ni memang pandai....


pastu nurse minta tanggalkan panties...whattt???...time tu dah start cuak dah....nak buat apa pulak ni....kata nak ajar meneran je....tapi maw x maw kena ikut jugak la....dah tengok doktor dah pakai glove...cuak semakin menjadi2.....


dalam posisi membaring.....kaki bukak seluas-luasnya....time ni memang malu gila...tapi doktor nampak relax je...selamat la doktor ida ni pompuan...xder la rasa segan sangat kan......maka mula la kelas meneran........doktor pesan masa tengah sakit bernafas melalui hidung hembus melalui mulut...ida pun ikut je la....sekali doktor 'seluk'...fuhhhhh...terasa jugak la ke'sengkak'kan tu kan...terasa cam hilang dara sekejap...hahahaa....tapi still ikut arahan....tenang..tenang.....


bila sampai part nak kena meneran tu....masih dalam posisi yang sama...kepala tengok perut dan teran....ambil nafas dalam2 dan teran...doktor cakap teran cam nak 'membuang'.....ida pun dengan gigih nya meneran la...wahh....doktor kasi full mark sebab betul cara meneran tu...heehhehe...maw taw la.....nak kasi abis itu kelas meneran dengan cepat....


dah selesai tu...doktor cakap dari 'selupan' yang dia dah buat....maybe baby 2minggu lagi akan lahir....itu dari pandangan dia la...tapi doktor pesan kalau turun darah, keluar air yang banyak or sakit yang teramat sangat terus je datang hospital.....

bila dah selesai je...terus rasa cam xsabar la pulak nak bersalin ni....wahhh...konon dah macam ilmu penuh di dada la kan...bagus la doktor ni ajar dulu xder la nanti time bersalin xtaw nak buat apa kan...tapi nanti dah sakit betul2 xtaw la ingat ke x semua ni...hope nanti dapat la buat semua ni.......insyallah....

dah kena start practise dah ni.....chaiyok...chaiyok...!!!
* sekarang ida kurang sihat sikit asyik batuk je....mayb cuaca sekarang x menentu...hope cepat la baik...nanti nak meneran susah pulak sebab asyik batuk je kan...huhuhuhu

1 comment:

  1. try makan madu n titis dgn perahn lemon...dlu sy dekat 2 bulan batuk...bile makan madu, dlm seminggu dua da elok smpai skang...:)

    ReplyDelete