Thursday, December 30, 2010

WEDDING RUBBER STAMP

morning...

arini semangat ckit nak update blog sebab semalam malaysia menang bola...aik...bley pulak kan...xpe semangat tu yang kita maw tu..hehehehe

pagi ni buka je blog ternampak la cik meeya menceritakan perihal wedding rubber stamp beliau itu...wahhh...sangat suka...kenapa la ida ni tak pernah terfikir nak buat camtu....benda yang sangat mudah dan yang penting murah....terus rasa cam nak jugak buat...dengki okay...heheheh...thnx dear sebab sudi berkongsi dengan b2b macam ida yang x reti pe...huhuhu...blog cik masmona pun ada jugak citer pasal rubber stamp ni...

bley la lepas ni ida design wedding rubber stamp ida...sangat seronok...... heeeheee

ni yang cik meeya punya rubber stamp..suka sangat....

comel kan???
 source

* buat dulu nak tempek kat mana fikir kemudian...bley....??heheheee

Wednesday, December 29, 2010

OH....!!! PELAMIN KU

aiii..


mulanya dok fikir juga perlu ke tak pelamin time tunang ni tapi bila dah bincang dengan vendor sekali dapat pula harga yang amat berpatutan terus je nak buat pelamin...macam ida pernah cakap sebelum ni, ida nak buat theme morocco untuk tunang ida..alhamdulilah menjadi juga la pelamin yang ida nak walaupun tak sepenuhnya macam yang ida maw...redha je la....


sebelum dapat pelamin yang ida nak, macam2 la benda yang jadi...diaorang datang pasang ari khamis lagi sebabnya banyak lagi rumah yang dorg nak kena g buat pelamin, x ke awal sangat kan..tapi nak buat cmne dah keje diaorang so ida ikotkan jer la...tapi diaorang tak setting abes pun..tinggal bunga n bantal x letak lagi..ok tu xpe jugak la


ari jumaat tunggu la kot2 diaorang nak datang letak tapi sampai ke malam x nampak pun batang idung..mak ayah dah tanya sebab pelamin xsiap lagi...tapi time tu rasa ok lagi sebab majlis start pukul 3, mayb pagi esok kot datang letak....


esoknya...tengah dok kalut2 alih2 tengok jam dah kul 12, ni xdatang lagi letak bunga, kang tonggol la pelamin ida ni...bantal sila pun xletak lagi,xkan nak duduk gitu jer...aarrrggghhh...dah start tekanan dah..col abg zam, dia dok sibuk make up pengantin len n cakap dah hantar orang datang letak...time tu rasa sangat geram...rasa cam xsempat nak buat pe dah, terus g makeup dengan perasaan yang sangat tidak tenteram (ayat nak skema ja kan)....


balik dari makeup dah kul 2.30 dah...tapi selamat la balik tu tengok pelamin dah cantik dah..lega la jugak..sampai umah dah layan saudara datang, tepat kul 3 rombongan lelaki dah sampai....memang xsempat nak buat pe la.....n part yang paling ida rasa xbley blah ialah.......
ni la gmbar penuh pelamin ida.....
LUPA NAK ON LAMPU KAT PELAMIN....
AALALALALA.......!!!!


ida sedar lampu kat pelamin x on time malam nak masuk tdo...bley?????  (-_-")


* hope gambar dari OP ida menampakkan pelamin ida jadi cantik......huhhuhuhu

Saturday, December 25, 2010

WEIRD........AWESOME

aiii....


kenapa pulak dengan tajuk entry tu kan...memang pelikk...hehehe


sebelum ni ida ada entry pasal baju tunang ini, nak tengok bley kat sini 


ida pun hantar kecikan n tambah manik...ida pun 1 kan suruh tukang jahit tu tambah manik yang biar kasi nampak manik tu...datang2 tengok...hambik kau sekali kaler biru...kuning kunyit + biru...memang nampak sangat la.....1st tengok memang pelik gila...sekali lagi ida rasa sangat kaciwa......maw x maw kena ambik jugak la kan....sebab malas nak panjang2kan citer...


ida pun bawak la g kat abg zam..kot2 dia ada cadangan len kan...tunjuk kat abg zam, abg zam cakap cantik...ahhh???cantik ker....pelik tul taste vendor ni kan....tapi memang pasrah jugak la....


lepas tengok baju ida dipadankan dengan tudung n veil yang abg zam cari...ida macam berpuas ati sangat...sangat kena di mata ida....n ramai jugak la yang cakap cantik...hehehehe....so bab baju ida sangat berpuas ati......  =D

bley nampak x manik kat baju tu dengan veil kat tudung...cantik kan.....perasan la pulak...  =D


* moral yang ida dapat untuk kali ni ialah kena redha apa yang terjadi sebab setiap benda yang berlaku pasti ada hikmah nya...insyallah.....

DOORGIFT E-DAY

aiii...

 ida nak jugak citer pasal doorgift time ida tunang aritu...sangat berpuas ati dengan doorgift tersebut sebab ida DIY sendiri okay....ni semua ida ambik idea dari cik meeya kita ni la...thnx dear sebab sudi berkongsi....kos pembuatannya sangat mudah dan murah....

ida buat dalam 90 pcs so semua rombongan amir, saudara mara n jiran-jiran dapat siap ada lebih ida bawak bagi kat member-member opis.....ramai yang cakap cantik....thnx semua...tu la je yang ida bley bagi...

antara isi kandungan dalam paper bag ni ialah kurma, kismis (mak sponsor)...candy n nak jugak bagi nata de coco...sebab ida suka makan nata de coco...taw je cik meeya beli kat kilang...kilang pulak dekat jer dengan umah ida...terus ida mintak adik tolong beli kan...memang murah berbanding beli kat hypermarket....

letih jugak la tangan ni nak mengunting TQ tag ni....btw ida DIY okay...credit untuk diri sendiri... =D
ni la nata de coco yang di beli terus dari kilang

Wednesday, December 22, 2010

THNX KAK FARAH...LOVE U....

morning.....

pagi-pagi dah buat diri ku ini tersipu-sipu malu la pulak kn...hehehe...btw thnx sangat-sangat kak farah...buat susah-susah jer...ehehhehe....sudi juga akak buat entry khas untuk ida....sayang akak sangat2....muax*


Tuesday, December 21, 2010

HANTARAN TUNANG

aiii...

entry kali ni pulak ida nak citer hantaran tunang ida...

mulanya perjanjian 5 dulang berbalas 7 dulang tapi last nya dulang ida bagi pulak yang bertambah-tambah banyak,amir pun bertambah-tambah jugak dulang...sebab-sebab yang terjadinya sebegitu rupa adalah disebabkan (mesti kagum la cikgu BM ida bila tengok ida tulis macam ni kan) mula ida beli la siap2 perfume untuk buat hantaran time kenduri nanti..maklum la hujung2 tahun kan perfume murah2....

sekali amir nak jadikan hantaran tunang, katanya xmaw simpan perfume tu lama-lama....maw xmaw ida pun buat la perfume amir untuk hantaran tunang ni, sedangkan ida dah siap buat dah 4 bekas...n lagi 3 dah siap beli dah barang...bila tambah perfume amir dah jadi 8..xbley la kan..selamat la ari sebelum majlis jiran datang bagi hantaran tapi bukan sorang, 2 orang pulak yang bagi, hantaran ida jadi genap jugak 10...last choice buka je kedai kek tu, kak ina pg beli n ida sendiri pun xtaw rupa sebenar kek tunang ida tu...pasrah jer la kan.....

7 dulang jer yang sama dengan tema..yg len semua last minute punya deco....tapi bley la kan dari xde..alhamdulilah.....
 from him to her

  from her to him

Monday, December 20, 2010

DETIK BERGELAR TUNANGAN AMIR

wahhh...tajuk nak gempak je kan....hehhe


alhamdulilah...ida dah bergelar tunangan kepada mohamed amir sadri pada 18 disember 2010....

rombongan lelaki sampai tepat kul 3 (maw xsharp2, dok homestay dekat jer dengan umah ida)....ida time tu dah ada dalam bilik dengan kawan-kawan ida..sangat berdebar-debar...kaki tangan dah start sejuk dah...siap bley dok praktis duduk pulak dalam bilik tu....hehehehe...tengah dok fikir macam-macam mak tam panggil suruh keluar bilik...terus rasa cam nak g toilet...sabar je la kan...


keluar x pandang tempat len dah..terus nek duduk atas pelamin dengan sehabis sopan...sangat sopan okay...hihihi...lepas duduk dengan begitu sopan future MIL pun datang nak menyarungkan cincin kat jari ida yang comel ni...dan peringatan kepada bakal nak bertunang sila letak foundation kat tangan sebab nak bagi tangan anda kelihatan begitu gebu....ida...lupa nak letakkk....wwaaaaaaaaaaaa


tapi moment yang agak touching bagi ida ialah time future MIL cium dahi ida...rasa sangat syahdu...huhu..n upacara menyuap manisan...ida decide suap madu...ida suka...hehehe...mak ida pulak suap madu..pastu sessi bergambar dengan keluarga amir, amir pun ada sama jugak....sangat bahagia....thnx semua yang datang ke majlis ida... =D


 nampak kan kasih sayang tu...huhuhu
 my parents n my finance...love u all...muax*
 bersama keluarga baru...terasa sangat dialukan kehadiran ida dalam keluarga ni...  =D
ni pulak kawan2 yang datang..siap bawak hadiah lagi...thnx semua2....
(k.not,ayu,dayah n ammie)


 masing-masing berdarah manis =D

so now dah bley buat pencarian untuk fasa seterusnya...banyak benda yang memberi ida pengajaran...tapi ida tetap redha pe yang dah berlaku....ida sangat bersyukur.....alhamdulilah.......... 

*bnyak lagi gambar kat eman...dah xsabar nak tggu dari dia ni....

Sunday, December 19, 2010

REVIEW E-DAY

aiii....

ida xtaw nak citer pe..tapi banyak ida xpuas ati dari yang berpuas ati...sangat keciwa & penat...nanti ida citer dengan lebih terperinci...tapi pengajaran yang ida dapat ialah kita susah nak dapat pe yang kita nak...hhhuurrrmmmm...

so kat cni ida nak tunjuk la ckit gambar tunang ida...makeup pun da citer disebaliknya...hhuhuu

gambar dari camera sendiri..tggu gambar dari OP ida...hope nanti gambar jadi macam ida nak...hopefully....

Tuesday, December 14, 2010

MY 2ND AWARD

wahhhh...rasa terharu sangat..maw xnye...bukan sekali tapi untuk kedua kali ida dapat arward ni...thnx sangat untuk cik syafa di atas pemberian award ni untuk ida...thnx dear...tapi agak lewat sikit nak buat entry untuk award ni....memang ida dah link pun blog cik syafa...  =D



so kat sini ida pun nak juga share award ni dengan blogger2 yang comey2 n awesome... 



1) Thanks the person who give you this award
2) Link that person at your blogroll
3) Spread to 15 blogger which you think awesome

Monday, December 13, 2010

WAT TO DO

errrmmmmm......hhuuurrmrmmmmmmmm.....susah tul nak cakap ni.....ntah la...


actually kelmarin time ida keje orang datang cat umah ida + bilik ida..balik-balik keje jer masuk rumah okay la jugak kan kaler cat tu..tapi bila masuk bilik ida terus rasa cam sedey sebab bukan kaler yang ida nak.....ida nak kaler light pink tapi bley pulak bertukar jadi warna kuning light kehijauan...aahhhh....tak ke jauh benor warna nya tu....tanya ayah kenapa bley jadi kaler tu...ayah cakap orang cat tu kata kaler cat x matching dengan warna langsir ida...mak la yang tunjuk kan langsir ida kat diaorang....bley tengok post pasal langsir ida...
amboiii...suka suki jer nak tukar-tukar kaler...orang dah pilih dah kot...geram nye dengar.....


ayah memang nampak ida x puas ati dengan kaler cat tu terus call tukang cat tu...tunggu kejap tukang cat tu datang rumah n ayah suruh ida pilih kaler len..terus rasa cam bersalah sangat...cam xpatut la pulak ida buat cam tu kan..tapi memang ida xpuas ati sangat....bayangkan la baju pengantin nanti kaler putih, bilik kaler kuning n pelamin putih pink...xker pelik...time ayah tanya nak kaler pe ida xdapat nak jawab sebab kalau ida pilih kaler light pink yang ida nak mula-mula tu, tukang cat cakap xsesuai la dengan langsir tu sebab tu la dia tukar kaler kuning.....betul gak tapi jangan la sampai kuning kehijauan memang pelik...ida xnak....


ida pun call amir nak minta pendapat tapi sempat jugak meluahkan perasaan sedey + bersalah tu..siap emosi lagi...ahahahah...lawak tul....amir xkesah kaler pe pun tapi dia cakap kalau ida betul-betul x puas ati better pilih kaler putih..lagi selamat n masuk dengan semua warna baju....


lastly ida decide bilik ida kaler pearl white..senang...arini tukat cat tu datang cat balik bilik ida...hopefully bilik ida nanti cantik n kalau lepas ni jadi kaler pe pun xpe la...pasrah jer la.....






 ida nak bilik ida nanti nampak bersih dan luas n simple jer....


*lagi 5 ari lagi nak majlis tapi rumah dok bersepah lagi...tekanan.......

Sunday, December 12, 2010

DIY HANTARAN

aiiiii......

entry kali ni juz nak bagi taw kat seluruh dunia yang hantaran tunang ida DIY okey...dengan bantuan kakak ipar yang otak memang kreatif tahap gaban.....thnx kak ina....

barang untuk bekas hantaran semua dah siap dibeli...bajet untuk bekas hantaran ni pun xde la banyak sangat...kira balang tu beli kat kedai RM5...plus minus bunga n renda-renda tu...1 bekas hantaran x lebey dari RM20..ok la gak kan dari nak minta upah mau auntie kat kedai bunga tu ambik 1 bekas RM30...kira dah jimat dah kat situ....



alhamdulilah...hampir 50% siap...nanti ida buat entry penuh bila semua hantaran ida dah siap...nantikan kemunculannya...heheheh

Saturday, December 11, 2010

GULA @ MADU..???




ida sekarang dalam mode yang sangat confius....sebabnya time bertunang nanti ida ingat nak buat adat menyuap manisan...mak ida okay jer...tapi yang menjadi ke'confius'an ida sekarang ni...ida xtaw nak pilih antara gula or madu.....

sebenarnya ida xberapa nak suka sangat makan gula ni..maw potong kaki nanti...hehehe...walaupun bukan nak makan banyak kan tapi rasa cam susah ja nak telan gula tu je...so ida decide nak suap madu tapi bila ida cakap kat mak nak pilih madu mak terus mak buat muka cam pelik...aiikkkk....salah ker pilih madu...??? tapi memang kebanyakkan orang len pun suap gula kan.....

aaarrrggghhhh....mana satu ni yang boley erkkk???? (kalu ikot ati memang nak madu)



Wednesday, December 8, 2010

E-DAY KAK FARAH

selamat bertunang kak farah...!!!! kak farah dah selamat dah menjadi tunangan orang....kak farah nampak cantik sangat ari tu...

ari sabtu sampai dah ida kat umah kak farah...n buat 1st ida dapat tengok orang pasang pelamin dari mula sampai siap..begitu jakun sekali kan....selama ni pergi kenduri tengok dah siap dah orang pasang pelamin...hehehe...pelamin mama syida yang buat termasuk dengan make up kak farah sekali.....cantikkkk

ahad ari langsung nya majlis pertunangan kak farah.... kak farah cool giler, ida pulak yang nervous lebey mengalahkan tuan punya badan...pelik betul....maybe sebab nak jumpa dengan bakal PIL ida kot....sopex mintak bakal PIL ida ni jadi wakil pihak dia sebab bapak sopex xsehat....so yang menyarungkan cincin kat jari kak farah bakal MIL ida la...makcik nanti sarung kat jari ida pulak k...heheheheh..gedixxx...

alhamdulilah majlis berjalan lancar dan sangat sempurna...hopefully majlis ida nanti pun akan berjalan lancar..amin.....
ini la pasangan tunangan itu....kak farah & saufi (sopex)
sumber : edi edham

ada jugak kan...hehehehe
sumber :  edi edham 

*ida sangat-sangat terlupa nak bawak camera n nset pulak dah xsempat dah nk pikir letak kat mana...so ida ambik gambar-gambar ni daro photografer kak farah edi edham..gambar die memang awesome...thnx sangat sebab ada jugak gambar candid ida yang agak cantik... :p

Tuesday, November 30, 2010

BUTIK PENGANTIN PILIHAN

aii u'ollz....

entry untuk kali ni ida nak cerita jugak pasal vendor yang ida pilih untuk buat segala-segala persiapan untuk perkahwinan ida ni...ida ni jenis yang suka ambik semua sekali, kalau ambik ckit kat orang ni ckit kat orang ni rasa cam menyusahkan lagi pun kalau ambik sekali semua jauh lebih murah....

percarian vendor ida ni since bulan 9 lagi...lagi satu ida ni suka survey dulu harga, bagi ida bajet memang penting....ye la kan..ida ni bukan la banyak duit sangat lagi pun kalau tak kan pulak nak pakai abis duit hantaran tu nanti kan...so baek ida pilih yang murah dan yang bley bagi apa yang ida nak....ida banyak cari butik pengantin yang dekat-dekat kat umah ida, bukan pe ida fikir senang berurusan n kalau ada pe yang tertinggal cepat jer patah balik kan...hehehehe

lepas cari punya cari, dulu ida dah pernah dah citer pasal pencarian butik pengantin ni (here) tapi last sekali ayah mintak ida pergi kat butik pengantin yang pejabat ayah ida selalu mintak buat deco untuk event-event pejabat ayah ida anjurkan.

bila ida pergi jer kedai tu, ida tengok ada jugak baju yang cantik-cantik, ok...sebelum ida pergi kedai ni ida dah buat senarai pe yang ida dapat kat butik yang 1st ida nak tu....ida pun bagi senarai tu siap ida topup ckit la kan...tapi yang terkejut tu..ida dapat harga yang sangat murah dan berbaloi-baloi...!!! ida tanya 2 3 4 kali jugak la harga tu dengan apa yang ida nak...n dengan muka yang selamba abg zam angguk jer...wahhh...sangat teruja...so finally ida decide ida ambik BUTIK PENGANTIN TERATAK KASIH.

butik ni sangat senang berurusan sebab dia tak buat dalam pakej...bagi ida sepanjang ida survey..banyak butik pengantin menyediakan pakej dan tetap kena ambik item yang ada dalam pakej tu tapi bila kita nak tolak salah satu item yang dalam pakej tu mesti dorang tak bagi atau harga akan dikira satu-satu...jadi mahal balik....tapi kat butik teratak kasih ni, memang tak ada pakej sebab dia akan ambik kira item yang kita nak tapi harga amat berpatutan....sangat suka...!!!!

Monday, November 29, 2010

AL-KISAH CINCIN RISIK KU

aiii...


entry kali ni nak bercerita ckit pasal cincin risik ida ni....


mulanya ida dah bagi taw kat amir..tak payah la nak beli cincin risik..tunggu tunang nanti bagi cincin tunang jer la....tapi amir pulak nak bagi jugak kan...(tapi dalam ati ok jer, dah orang nak bagi kan..hahaha)


dari ari isnin lagi amir dok tanya ida pakai cincin size ape....ida selama ni tak pernah nak ambik taw pun jari ida ni besar mana...disebabkan malas nak g kedai emas semata-mata nak tanya size cincin jer, ida pun try la cincin kawan ida..tengok-tengok padan pulak terus la tanya size pe cincin tu...baru la ida taw selama ni ida pakai sincin size 14...


yang best nye...amir tu ari khamis baru nak g cari cincin tapi g kedai emas,kedai pun dah tutup nampak sangat dah malam baru nak g cari...tu pun kak farah yang msg bagi taw..so ari jumaat la baru amir nak kalut g cari....cian bakal suami ku itu...(tp memang taw pun amir ni suka buat keje last minute)


time nak beli tu..amir boley call tanya betul ker cincin ida ni size 14 sebab dia cakap cam besar sampai bley pkai kat jari kelingking dia...nak cakap jari ida ni gemuk la tu...nak buat camne nasib la u dapat bakal isreti jari comel-comel..


lagi satu yang terharu sangat sebab amir g beli cincin tu sorang-sorang...so sweet sayang.....(tolong muntah jauh dari PC anda).....


ida suka sangat cincin yang amir pilih ni...cantikkkk...thnx sayang...muax*
  

Sunday, November 28, 2010

KERISIK ORANG

aiii.....
tu la title yang ida dapat dari kawan-kawan lepas family amir datang merisik ida kelmarin...hampeh tak sedap langsung...ade la pulak kerisik..ingat nak buat kerabu ker...bertuah betul dapat kawan macam dorang kan....

so kat entry ni juz nak cerita pasal family amir datang merisik ida kelmarin (27/11/2010)

macam-macam la kena buat sebelum family amir datang...lepas taw jer bakal mertua ida nak datang...pe lagi kena la mengemas2 rumah ni...rumah actually tak la selerak sangat tapi still rasa perlu jugak nak kemas...menyental dinding dapur dan lantai bilik air...mana la taw nanti mertua ida tu nak datang dapur n masuk bilik air...kang nampak pulak kotoran yang dekat berapa bulan ida tak sental bilik air tu...malas pun jangan la sampai orang len taw kan...tambah-tambah kat mertua...lagi la tak bley tunjuk..hehehehe

ingat mak ayah amir jer yang datang tapi malam sebelum tu mak amir dah call cakap kak efa,bard,amy,ee n yan pun nak datang sama...ramai jugak la...sebab dorg pun nak datang jalan2 kat penang jugak...ok la tu
awal-awal pagi dah kelang kabut dah...nak ready pinggan, nak kemas-kemas rumah ckit-ckit, kakak-kakak ipar tolong mak masak...tapi yang paling best kak naemah masak memang terbaek...kak ina pun banyak sangat menolong...thnx kakak-kakak ku semua...tu x kira abg long yang dok mengoreng ayam...masing-masing ada tugas masing-masing....ida ni buat tak nak tolong tapi bak kata cik ayu n cik nora ida tak yah buat pe juz pakai cantik2 jer...hehehehe...

dalam kul 12 lebih sampai la amir n family...masuk umah salam-salam semua...sembang sikit-sikit terus mak jemput dorg makan...tapi memang agak penat la...ulang-alik g dapur angkat makanan...tapi xpe la..demi bakal mertua ku jugak...(waahh...ayat maw gedik jer kan)...
lepas selesai makan semua...mak ayah n mak ayah amir berbincang pasal ari tunang nanti..ida ni ingat nak lari kat dapur jer..malu la konon kan...tapi kak ina panggil dok depan jugak...kira time bincang-bincang tu semua ada....so conform 18hb november ida akan bertukar title pulak...sukeeee....(gedikkkkk)

so selesai bincang-bincang mak amir pun bagi cincin risik kat mak ida sebagai tanda family ida terima...yang mak ida pun kat situ jugak la nak sarung cincin tu...malu sangat....pasal kejadian mencari cincin risik ni nanti ida buat entry len k...

 cam pe lagi senyum tu...overr.....

 perbincangan sedang bersidang.... :p
saat mak sarungkan cincin ke jari manis ku yang comel :p

Thursday, November 25, 2010

SEDAP...~~~

aiiii
entry kali ni juz nak tunjuk yg ida ni walaupun x berapa nak pandai masak tapi pandai jugak buat cupcake..

sedap taw...betul ni....hanya dengan percubaan pertama, ida berjaya membuat cupcake yang enak..mesti la kan sendiri buat, sendiri la yang puji (nek lif tekan butang sendiri..hehehhe)..tak sangka betul ada jugak bakat terpendam selama ni...tapi buat masa ni sebarang tempahan tidak diterima (macam la ada orang nak order..perasantan bley..)

 resepi wajib ada...
mixer xjumpa plak so kacau pakai tangan jer la....
 bancuhan cair tahap gaban....mcm x jd jer ni....
 tempoh bakar 20 minit...minit ke-15 still xnek lagi cupcake ida ni...hishhhhh
 akhirnya....menjadi jugak....
 taraaaa.....siap deco-deco lagi....i likeeee....

Sunday, November 21, 2010

DIY DOORGIFT

Morning....!!


seperti biasa hanya ida ja yang bekerja di ari ahad (sebab ida keje kat kedah)..memang xde mood sangat nak keje..bos pun xdatang pun arini...memang terbaek la bos ni.....so dari xtaw nak buat apa..ida pun mengooglekan diri sendiri untuk cari barang-barang untuk tunang nanti...


tiba-tiba terberhenti la kat blog cik meeya terus ternampak doorgift beliau time bertunang....memang ida ni tengah nak fikir jugak nak bagi ke tak doorgift untuk hari tunang nanti...tak kan la rombongan datang jauh-jauh x dapat ape kan....ida suka sangat idea brown paper bag yang dibuat cik meeya ni....sangat comel n yang pasti jimat.....


ni diantara brown paper bag yang ida rasa bley digunapakai...



sumber : blog cik meeya



Saturday, November 20, 2010

"KITA BUKAN INTERIOR DESIGNER"

Salam....kesinambungan dari tajuk di atas...(dah macam buat surat la pulak kan)

Ye la kan....ida ni pun lepasan engineering mn la nak reti sangat bab nak deco-deco ni kan....nak dimulakan cerita....hari ni mak pun ajak la gi beli langsir untuk buat bilik pengantin...memang majlis insyallah bulan 3 tahun depan, lambat lagi pun tapi disebabkan mak ida tu yang busy mengalahkan PM so kena la beli awal-awal kain langsir, bila free mak bley la menjahit...itu la kata-kata beliau....macam mana pun kena beli jugak...adoiiiii

so ida dengan mak bertemankan abang long n kak ipar pun menuju la ke A'lamoda kat Sungai Petani....kat situ la rasanya yang terbaek kot....sampai-sampai jer terus naik 1st floor bahagian langsir...bila tengok semua langsir rasa cam biasa jer pun...sebab sebelum ni dalam kepala otak ni dok ingat nak langsir kaler putih...kira bilik pengantin nanti serba putih la....

tapi lepas segenap pelosok ida tengok 1 langsir pun xder kaler putih...yang paling terbaek pun light cream...tiba-tiba abang long ida bersuara...kenapa nak kena cari kaler putih jugak??? dah tu ida pun bagi taw la apa yang ida nak...terus abang long cakap...kita bukan nya interior designer, yang selalu buat keje2 design2 ni....sebab utama abg long ida cakap macam tu kerana (wah ayat dah macam apa lagi) kaler yang ida nak memang x ada n langsir yang ada nak match dengan dinding bilik memang xsesuai....

ye la..ida ni memang x pernah nak deco-deco ni kan...sampai nek fed up sangat bila nak fikir kan kaler bilik dengan lansir nak beli...sampai brother yang ikot kitaorg pun muka dah len macam gak....so keputusan nya...lepas ni kena mintak ayah cat len bilik tu n beli langsir yang 1st ida nmpak, memang pasrah sangat dah ni......betul cakap orang, kalau 1st kita tengok n last sekali mesti kita akan pilih tu jugak...

so lepas ni dalam checklist untuk langsir bilik pengantin dah beley pangkah ...sangat suka......

cantik x??? (baca dengan nada eric okay)

alih-alih kain untuk baju kurung mak jugak yang banyak...itu lah ibu ku....