Tuesday, November 30, 2010

BUTIK PENGANTIN PILIHAN

aii u'ollz....

entry untuk kali ni ida nak cerita jugak pasal vendor yang ida pilih untuk buat segala-segala persiapan untuk perkahwinan ida ni...ida ni jenis yang suka ambik semua sekali, kalau ambik ckit kat orang ni ckit kat orang ni rasa cam menyusahkan lagi pun kalau ambik sekali semua jauh lebih murah....

percarian vendor ida ni since bulan 9 lagi...lagi satu ida ni suka survey dulu harga, bagi ida bajet memang penting....ye la kan..ida ni bukan la banyak duit sangat lagi pun kalau tak kan pulak nak pakai abis duit hantaran tu nanti kan...so baek ida pilih yang murah dan yang bley bagi apa yang ida nak....ida banyak cari butik pengantin yang dekat-dekat kat umah ida, bukan pe ida fikir senang berurusan n kalau ada pe yang tertinggal cepat jer patah balik kan...hehehehe

lepas cari punya cari, dulu ida dah pernah dah citer pasal pencarian butik pengantin ni (here) tapi last sekali ayah mintak ida pergi kat butik pengantin yang pejabat ayah ida selalu mintak buat deco untuk event-event pejabat ayah ida anjurkan.

bila ida pergi jer kedai tu, ida tengok ada jugak baju yang cantik-cantik, ok...sebelum ida pergi kedai ni ida dah buat senarai pe yang ida dapat kat butik yang 1st ida nak tu....ida pun bagi senarai tu siap ida topup ckit la kan...tapi yang terkejut tu..ida dapat harga yang sangat murah dan berbaloi-baloi...!!! ida tanya 2 3 4 kali jugak la harga tu dengan apa yang ida nak...n dengan muka yang selamba abg zam angguk jer...wahhh...sangat teruja...so finally ida decide ida ambik BUTIK PENGANTIN TERATAK KASIH.

butik ni sangat senang berurusan sebab dia tak buat dalam pakej...bagi ida sepanjang ida survey..banyak butik pengantin menyediakan pakej dan tetap kena ambik item yang ada dalam pakej tu tapi bila kita nak tolak salah satu item yang dalam pakej tu mesti dorang tak bagi atau harga akan dikira satu-satu...jadi mahal balik....tapi kat butik teratak kasih ni, memang tak ada pakej sebab dia akan ambik kira item yang kita nak tapi harga amat berpatutan....sangat suka...!!!!

No comments:

Post a Comment