Sunday, November 28, 2010

KERISIK ORANG

aiii.....
tu la title yang ida dapat dari kawan-kawan lepas family amir datang merisik ida kelmarin...hampeh tak sedap langsung...ade la pulak kerisik..ingat nak buat kerabu ker...bertuah betul dapat kawan macam dorang kan....

so kat entry ni juz nak cerita pasal family amir datang merisik ida kelmarin (27/11/2010)

macam-macam la kena buat sebelum family amir datang...lepas taw jer bakal mertua ida nak datang...pe lagi kena la mengemas2 rumah ni...rumah actually tak la selerak sangat tapi still rasa perlu jugak nak kemas...menyental dinding dapur dan lantai bilik air...mana la taw nanti mertua ida tu nak datang dapur n masuk bilik air...kang nampak pulak kotoran yang dekat berapa bulan ida tak sental bilik air tu...malas pun jangan la sampai orang len taw kan...tambah-tambah kat mertua...lagi la tak bley tunjuk..hehehehe

ingat mak ayah amir jer yang datang tapi malam sebelum tu mak amir dah call cakap kak efa,bard,amy,ee n yan pun nak datang sama...ramai jugak la...sebab dorg pun nak datang jalan2 kat penang jugak...ok la tu
awal-awal pagi dah kelang kabut dah...nak ready pinggan, nak kemas-kemas rumah ckit-ckit, kakak-kakak ipar tolong mak masak...tapi yang paling best kak naemah masak memang terbaek...kak ina pun banyak sangat menolong...thnx kakak-kakak ku semua...tu x kira abg long yang dok mengoreng ayam...masing-masing ada tugas masing-masing....ida ni buat tak nak tolong tapi bak kata cik ayu n cik nora ida tak yah buat pe juz pakai cantik2 jer...hehehehe...

dalam kul 12 lebih sampai la amir n family...masuk umah salam-salam semua...sembang sikit-sikit terus mak jemput dorg makan...tapi memang agak penat la...ulang-alik g dapur angkat makanan...tapi xpe la..demi bakal mertua ku jugak...(waahh...ayat maw gedik jer kan)...
lepas selesai makan semua...mak ayah n mak ayah amir berbincang pasal ari tunang nanti..ida ni ingat nak lari kat dapur jer..malu la konon kan...tapi kak ina panggil dok depan jugak...kira time bincang-bincang tu semua ada....so conform 18hb november ida akan bertukar title pulak...sukeeee....(gedikkkkk)

so selesai bincang-bincang mak amir pun bagi cincin risik kat mak ida sebagai tanda family ida terima...yang mak ida pun kat situ jugak la nak sarung cincin tu...malu sangat....pasal kejadian mencari cincin risik ni nanti ida buat entry len k...

 cam pe lagi senyum tu...overr.....

 perbincangan sedang bersidang.... :p
saat mak sarungkan cincin ke jari manis ku yang comel :p

No comments:

Post a Comment