Saturday, November 20, 2010

"KITA BUKAN INTERIOR DESIGNER"

Salam....kesinambungan dari tajuk di atas...(dah macam buat surat la pulak kan)

Ye la kan....ida ni pun lepasan engineering mn la nak reti sangat bab nak deco-deco ni kan....nak dimulakan cerita....hari ni mak pun ajak la gi beli langsir untuk buat bilik pengantin...memang majlis insyallah bulan 3 tahun depan, lambat lagi pun tapi disebabkan mak ida tu yang busy mengalahkan PM so kena la beli awal-awal kain langsir, bila free mak bley la menjahit...itu la kata-kata beliau....macam mana pun kena beli jugak...adoiiiii

so ida dengan mak bertemankan abang long n kak ipar pun menuju la ke A'lamoda kat Sungai Petani....kat situ la rasanya yang terbaek kot....sampai-sampai jer terus naik 1st floor bahagian langsir...bila tengok semua langsir rasa cam biasa jer pun...sebab sebelum ni dalam kepala otak ni dok ingat nak langsir kaler putih...kira bilik pengantin nanti serba putih la....

tapi lepas segenap pelosok ida tengok 1 langsir pun xder kaler putih...yang paling terbaek pun light cream...tiba-tiba abang long ida bersuara...kenapa nak kena cari kaler putih jugak??? dah tu ida pun bagi taw la apa yang ida nak...terus abang long cakap...kita bukan nya interior designer, yang selalu buat keje2 design2 ni....sebab utama abg long ida cakap macam tu kerana (wah ayat dah macam apa lagi) kaler yang ida nak memang x ada n langsir yang ada nak match dengan dinding bilik memang xsesuai....

ye la..ida ni memang x pernah nak deco-deco ni kan...sampai nek fed up sangat bila nak fikir kan kaler bilik dengan lansir nak beli...sampai brother yang ikot kitaorg pun muka dah len macam gak....so keputusan nya...lepas ni kena mintak ayah cat len bilik tu n beli langsir yang 1st ida nmpak, memang pasrah sangat dah ni......betul cakap orang, kalau 1st kita tengok n last sekali mesti kita akan pilih tu jugak...

so lepas ni dalam checklist untuk langsir bilik pengantin dah beley pangkah ...sangat suka......

cantik x??? (baca dengan nada eric okay)

alih-alih kain untuk baju kurung mak jugak yang banyak...itu lah ibu ku....



2 comments:

  1. ur mom like my mom hehe :D all the besh yea !

    ReplyDelete
  2. hahahha....kira bley la mak u n mak i join club yang sama....thnx yank....hope my bilik pengantin nanti nampak la mcm bilik pengantin...huhuuh

    ReplyDelete