Thursday, November 4, 2010

DIDERA BAKAL MERTUA...

alamakkk....tgk entry mcm kesian kn kat ida ni....xkawen lagi dah kena dera....kalau dah kawen nnt macam mana la kan..huhuhuuhu

jadi x ayat sedey ida tu..hahahaha....actually bukan kena dera pun la...cian bakal mertua ku..difitnah secara terang-terangan....naseb la dapat mnantu macam ni kan..hhihiihi...

seperti mana kita semua tahu (wahh..ayat mcm dlm parlimen pulak)...dah agak lama x menulis blog ni...semua ni sebab sibuk menolong di rumah mertua ku...almaklum la..nak jadi menantu pilihan kan..kena la tunjuk rajin ckit...lakonan semata-mata..hahahaha..(ni kalau mertua aku baca maw cancel jadi menantu)....balik je penat gila...rasa cm kalau tido 3 tahun pun belum tentu cukup lagi...huhuhuhu

cam gini citer dia....last week kira bakal abg ipar ida punya wedding...so si amir ni bawak la ida g kenal2 dengan adik-beradik dia, bawak pulak sehari sebelum..time tu pulak tengah masak2..bila dah pegi kenduri tu kena la tolong pa2 yg patut kan....ida ni dah la pemalu..(betul la...jgn gelak k)....bila sampai,dah kenal2..pandang kiri kanan...amir sudah hilang..alahaiiii.....sampai ati betul tinggal kan aku seorang diri terkapai2....tiba2 rasa macam nak menyembuyikan diri.....dari dok sorg2 xtaw buat apa..better kupas bawang kan...so pa lagi terus g dapur tengok pe yang patut dibuat kan....dok la smpai malam sebab malam de makan2...sek bek la bawak baju kurung lebeh kan...kalau x segan la pulak sorg2 pakai jeans dgn t-shirt...fuhhhh...selamat kan...

bila time majlis malam pulak...lagi la xtaw nak bt pe...bakal beras ida pun ok jugak org nya so bley la jugak sembang2 kan...tp scara tiba kak efa (bakal kak ipar) ajak g beli timun...pe lg..terus nak ikot, amir yg bawak kn musti la nk ikot...dh nek senggal dh dok kt umh tu...lps beli balik umh amir balik, ingat lepas tu bley la balik umah kak farah(kawan ida dok kat shah alam)...tp bapak mertua ku pulak paksa tdo kt umah tu...gilor apa....

so lps berusaha bg alasan yg munasabah tp tetap x diterima..last2 kena jugak la tdo umh bakal mertua ida tu...alahaaiiii...naseb la....kalau ada keta sndiri maw rasa cm nak kluar dr tingkap balik umh...hhuhuu...tp yg best nya...nak tdo kat sana tp xde tmpat nak tdo....smua dah penuh dgn adik beradik dorg...cmne...alih2 mak mertua sruh tdo bilik pengantin...disebabkan malam tu pengantin balik umah pengantin pompuan so bilik tu kosong la...aikkk....bley pulak tdo bilik pengantin...mmg gile gempak...xsempat kawen dah merasa tido bilik pengantin...hahahah...tp ida ni tdo mcm x tenteram la..mn la x nya...tdo atas katil pengantin kot...alahaiiiiii

pagi kul 7 dah bangun dah siap mandi kot...klu kat umh mmg x la...kul 11 belum tentu mandi lagi..hahaha..lakonan kena mantap okey....lps mandi sarapan n cam biasa xtaw nk bt pe...so tempat yg dituju pe lg..dapur la...tolong pe yg patut..tgk2 jam dh dkt kul 11..siap2 pakai baju dan sekali lagi xtaw nk bt pe...tnggu kak farah xsmp2 lg...mmg siyes xtaw nak bt pe sbb masing2 dah sibuk dah tym tu....sekali lagi dapur menjadi tempat sasaran....sempat la jugak buat rojak...wahhh....rojak penang mai taw...hihihihi..siap buat rojak sebekas jugak la...bwk g dpn..nmpak kak farah...fuhhhh...lega rasa nya + seronok sgt...

malam terus bertolak balik penang amir hantar....penat teramat sgt...tdo dari sg buloh smp jawi....hambik kau...cian amir..tp selamat la dia bwk kawan dia sorg...so xde la rasa cm dia sorg2 kan...ida mmg dah totally out dh...penat giler......smp la ke hari ni penat pun x abes2 lagi tu yg cm malas sgt nk update blog ni....malam ni jer rs cm rindu pulak tu yg bercerita panjang cover balik yg seminggu x update...bleyyyy...???

* bakal mertua, kak n abg ipar mmg cool n sporting giler
* tp x sempat nk g shopping sbb sbuk dgn kenduri ni......huhuhuh  :'(

No comments:

Post a Comment