Monday, December 13, 2010

WAT TO DO

errrmmmmm......hhuuurrmrmmmmmmmm.....susah tul nak cakap ni.....ntah la...


actually kelmarin time ida keje orang datang cat umah ida + bilik ida..balik-balik keje jer masuk rumah okay la jugak kan kaler cat tu..tapi bila masuk bilik ida terus rasa cam sedey sebab bukan kaler yang ida nak.....ida nak kaler light pink tapi bley pulak bertukar jadi warna kuning light kehijauan...aahhhh....tak ke jauh benor warna nya tu....tanya ayah kenapa bley jadi kaler tu...ayah cakap orang cat tu kata kaler cat x matching dengan warna langsir ida...mak la yang tunjuk kan langsir ida kat diaorang....bley tengok post pasal langsir ida...
amboiii...suka suki jer nak tukar-tukar kaler...orang dah pilih dah kot...geram nye dengar.....


ayah memang nampak ida x puas ati dengan kaler cat tu terus call tukang cat tu...tunggu kejap tukang cat tu datang rumah n ayah suruh ida pilih kaler len..terus rasa cam bersalah sangat...cam xpatut la pulak ida buat cam tu kan..tapi memang ida xpuas ati sangat....bayangkan la baju pengantin nanti kaler putih, bilik kaler kuning n pelamin putih pink...xker pelik...time ayah tanya nak kaler pe ida xdapat nak jawab sebab kalau ida pilih kaler light pink yang ida nak mula-mula tu, tukang cat cakap xsesuai la dengan langsir tu sebab tu la dia tukar kaler kuning.....betul gak tapi jangan la sampai kuning kehijauan memang pelik...ida xnak....


ida pun call amir nak minta pendapat tapi sempat jugak meluahkan perasaan sedey + bersalah tu..siap emosi lagi...ahahahah...lawak tul....amir xkesah kaler pe pun tapi dia cakap kalau ida betul-betul x puas ati better pilih kaler putih..lagi selamat n masuk dengan semua warna baju....


lastly ida decide bilik ida kaler pearl white..senang...arini tukat cat tu datang cat balik bilik ida...hopefully bilik ida nanti cantik n kalau lepas ni jadi kaler pe pun xpe la...pasrah jer la.....






 ida nak bilik ida nanti nampak bersih dan luas n simple jer....


*lagi 5 ari lagi nak majlis tapi rumah dok bersepah lagi...tekanan.......

No comments:

Post a Comment