Thursday, August 25, 2011

SALAM LEBARAN

Fuh...fuh.....opsss....mintak maaf xabes lagi habuk kat blog ni....hehhehee...bukan men lama lagi nak dapat mood menaip ni.....sampai sekarang ni pun macam mengagahkan diri jugak la.....terus memerah otak dengan perkataan-perkataan serta ayat-ayat yang bersesuian...almaklum la....semua hati kena jaga kan....bak kata pepatah....terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padah nya....so pengajaran untuk ari ni....berfikir dulu sebelum berbicara....wahhh...dah macam cikgu tadika pulak...hehehhee

errmmm....pejam celik...pejam celik....dah nak abes dah bulan ramadhan ni....cepat betul rasa nya...dan alhamdulilah...taun ni pertama kali berpuasa sebagai isteri....memang rasa lain sangat...dulu bangun sahur terus g dapur makan...tapi sekarang dah lain...bangun awal, tolong MIL siap-siapkan makanan...pastu masuk bilik balik kejutkan suami...so sweetttttt....hahahahaa...dan insyallah...buat pertama kali jugak ida dapat berpuasa sebulan penuh....aikkkk......sebulan penuh?????hahahhaha....hal tu...nanti ida citer k......banyak nya benda yang nak citer ni....insyallahhhh....hehehhe

xsampai seminggu lagi dah nak raya....so buat kesempatan kali ni...ida dan suami nak ucapkan kepada semua-semua yang sudi membaca blog yang xseberapa ni dengan ucapan

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
"MAAF ZAHIR BATIN" 


Thursday, August 18, 2011

SETELAH SEKIAN LAMA NYA

assalamualaikum w.b.t....

lama sangat x meng'update' blog ida ni.....time dulu tu tengok sama-sama buat persiapan nak kahwin..sekarang bila dah lama x bukak blog ni...tengok ramai dah kawen dah pun siap ada yang nak jadi mak budak dah....btw...tahniah untuk anda-anda semua.....ida pun tumpang gembira...n yang bakal nak mengadapi perkahwinan tu...bawak-bawak bertenang...bah kata...'pelan-pelan kayuh'.....hehehe

yang rasa cam terharu ni...dulu tengok followers xsampai 100...sekarang dah lebih dah 100 (even lebih 9 orang kan)....thanx dear...sudi jugak nak mengikuti blog yang dah nak berhabuk ni.....nanti ida follow u'ollz balik k.....

banyak sebab yang xdapat dielakkan untuk meng'update'kan blog ida ni...almaklum la kan dah ada orang yang kena dok jaga kan...hehehe...so bila kesempatan ada kat kampung ni n si suami masih di klang sebab kena keja, boleh la menghadap blog ni sampai lebam...

sekarang ni macam tengah ambik mood menaip ni...rasa cam dah x reti dah nak bercerita ni....walau banyak jugak benda nak diceritakan ni....pasal hal kawen-kawen dulu pun xabes citer lagi...basi pun x pe...bley jadi keju kan...hehehe....

tapi rasa cam nak ambik mood dulu....nanti ida citer k.....jangan mare aaaa....

saja nak letak gambar ni...hehehhe....