Thursday, October 6, 2011

BIAR BETIK..??

Buat masa ni ida check up kat Klinik Kesihatan.....staff semua peramah n friendly...cepat sebab xramai orang n yang pasti dekat dengan umah..ida dah buat dah kad merah masa nak masuk 3 bulan aritu....so semalam g monthly check up.....macam biasa nurse suruh g kencing n ambil darah...n result dia memang okay....tekanan darah pun okay....tapi yang xokay nye...berat badan...memang sebelum pergi pun rasa cam dah berat dah, sebab dah timbang time jalan-jalan kat IKEA aritu...ingat timbang tu yang rosak..(bajet ringan lagi kan)


nak taw naik berapa kilo??naik bukan sikit-sikit....sekali timbang...hambek kau...3.5 kilo naik...alamak..!!!kalau ikut kan 5 bulan pertama hanya 0.5 kilo jer naik sebulan...ni dah lebih 3 kilo ni.....sampai nurse pun pelik apa la sampai naik banyak sangat....tergelak-gelak dia bila ida cakap baby yang nak makan, sampai pukul 3 pagi pun boleh bangun makan 3 keping roti sapu tuna.....bukan sikit makan.....maw pulak ari-ari bedal ayam....memang naik la....


so maw x maw next week kena g Klinik Kesihatan Ibu dan Anak untuk buat details check up...n nurse tu cakap kemungkinan kena minum air gula.....APA????? BIAR BETIK...????


sebelum ni macam-macam dengar ke'scary'an minum air gula ni....kakak ipar sendiri pun dah pernah cerita keperitan kena minum air gula...nak muntah la...pening sampai xnampak jalan la....alahaiii...takut betul la...camner la rasa nanti....kalau rasa cam air sirap okay gak kan...hehehe..


apa pun tunggu next week lah ni...hope xder la naik lagi berat ni...tapi ida still makan jugak la...cian baby klu ida xmakan...asyik mengeras jer perut ni klu xmakan....mak long cakap ni mesti baby boy sebab kuat makan...maw taw la tengok la abahnye...hehhhee...

cuma untuk membayangkan air gula yang sejuk lagi menyamankan...hihihi

3 comments:

  1. hihi kita sama la dear....i br pregnant 2 bln tp berat naik 2kg....hahaha selera mkn mmg bertambah coz i xde muntah2

    ReplyDelete
  2. xpelah berat nek....
    baby sehat

    berat badan turun lg susah tau

    ReplyDelete