Saturday, April 16, 2011

PANAS DARI KILANG

box ida yang cumel tu dah ida citer dah....ida seronok dapat share dengan anda, anda dan anda semua...(bajet cam ramai yang nak ambik taw kan...hehehe)....so sekarang nak citer isi dalam box pulak...

ida pernah jugak buat entry pasal nak letak apa la dalam favor box ida ni.....dan setelah gigih mencari dan terus mencari...akhirnya dapat la jugak benda yang nak diletakkan dalam box ida ni....

ida dah decide nak letak makanan..semua makanan ida ni datang pana-panas dari kilang....ye la kan...hidup dikelilingi kilang dari dok dapat penyakit ja bek ambik kebaikan sikit dari kilang tu kan....hihiihi

1.     pudding nata de coco ni ida beli kat kilang RINDA....sebelum ni ida ada survey kat kedai borong 1pc dalam 70sen tapi beli terus dari kilang boleh dapat 1pc 55sen...jimat di situ...
waktu jualan dari 8.00am sampai 4.30pm.....
ni alamat untuk kilang RINDA ni

hasil tangkapan.. 13kotak kesemuanya
2. kacang yang siap di pack kecik-kecik...sangat senang xyah dah nak packing sendiri....1 pck kecik tu 12g so boley la untuk sorang makan....yang best nya...bila kita datang kilang ni, dia bagi test semua perisa yang ada...so senang cikit nak decide yang mana yang sedap...ida ambik 2 jenis...tapi semua yang ida makan semua sedap-sedap...tapi nak buat sikit jer so ambik sikit jer la....buat pe nak membazir kan....1 packet besar RM 116.00 dalam packet besar ni ada 800 packet kecik-kecik....kira 1 packet kecik tu jatuh 14sen....jimaat lagi sekali ni...dah 2 kali dah jimat ni....hihihihi
waktu jualan dari pukul 8.00am sampai 5.00pm

sample yang boleh dimakan.....sapu bersih sample ni....hihii

3. tengok....dah jimat banyak dah kan....untuk yang ketiga ni permintaan mak ida...mak nak sangat sponsor kegemaran kawan-kawan dia iaitu asam...penang ni memang terkenal dengan asam dan jeruk-jeruk kan...tapi ida x bagi la jeruk sebab xder yang dipack kecik n takot tumpah pulak air jeruk tu....asam senang sikit.....ida dengan mak beli kat area penang....beli 3 jenis asam...1 packet ada 2 kg...kedai ni berhampiran dengan komtar...kena masuk dalam jalan-jalan tepi tu...mak yang bawa pergi sebab mak dah expert dah jalan nak pergi kedai ni....harga ida xtaw la pulak...sebab mak yang bayar...hihihihii....tapi gerenti murah.....

asam ni ida packing dalam plastik kecik yang siap ada zip tutup..cam platic ubat tu...senang xyah guna staple dah....packing ida minta tolong anak-anak buah kak ina dalam masa xsampai 3 jam dah selesai.....
kedai buruk je..tapi barang dalam semua elok-elok dan yang penting murah....

5 comments:

  1. Hi..NIce info!!I nk tnya..utk yg nk beli kacang 2 kn...minimum order dia bp eh??
    Thanks...btw...I pn b2b from penang gak.. :)

    ReplyDelete
  2. baguih baguih.... kongsi ilmu banyak banyak sikit na...

    ReplyDelete
  3. tengku : aii....minimum boley beli 40packet kecil....tp mahal cikit la...kalau beli borong lagi murah...btw happy prep 4 ur wedding k... =D

    kak farah : ilmu telah melimpah ruah ni...tu la nak kongsi serba sikit yang taw ni.....benda bek kan....sharing is caring... =D

    ReplyDelete
  4. Kalau nk mntak tolong belikan nata de coco tu blh ke?

    ReplyDelete
  5. Kalau nk mntak tolong belikan nata de coco tu blh ke?

    ReplyDelete