Thursday, March 17, 2011

BANNER AKU KE TU????

ida memang xberapa nak pandai sangat nak edit-edit gambar ni kalau takat nak tukar tone n adjust brightness boley la.....so ida decide untuk banner ida nak hantar kedai suruh orang tu tolong design kan....tapi.......sedey ni nak citer.....sangat-sangat sedey

disebabkan ayah ida kenal tauke kedai printing tu ida pun minta la tolong ayah ida hantar kat kedai tu n minta dia design sekali....ida ingat okay la...lagi pun memang ida nak design yang sangat-sangat simple....ida rasa kedai tu pun pandai design kan...

ida dah bagi gambar ari selasa lepas n petang tadi tanya la ayah kot-kot ayah dah hantar kedai ke belum...sekali dia cakap dah minta tolong orang opis dia hantar kedai sebab ayah ada kerja lain nak kena buat...n ayah cakap orang opis dia dah siap tolong design kan sekali...ida pun macam okay la....sekali buka pendrive tengok....rasa cam nak menangis pun ada.....bukan nangis terharu....tapi sebab ida amat la xberpuas ati...kalau design macam tu, ida rasa budak darjah 5 pun pandai buat jugak....aarrggghhhhhhhhh....tekanan gila....

ida xcakap la kat ayah yang ida x suka...tapi just cakap terlalu banyak benda sangat dia letak kat banner ni...nampak crowded sangat...ayah pun cakap yang ayah xpandai sangat bab-bab design banner ni, lagi pun orang tu la yang selalu design kan banner kat opis kalau ada apa-apa event....

ala...sedey la pulak dengar ayah cakap cam tu....ida bukan nak salah kan ayah ida...langsung xder niat nak salah kan ayah....maybe ida jugak la yang salah sebab x terang secara bertulis kat ayah ida....

ida taw ayah ida rasa cam xbest bila tengok muka ida berubah...terus ayah col tauke kedai tu tanya kalau dia print ke belum banner tu....sekali tauke tu cakap dah print dah....wattt?????dah print...adui.......rasa cam nak menjerit kuat-kuat je.....tapi pe nak buat nasi dah jadi bubur.....memang keciwa gila tahap dewa tertinggi ni......

so wat to do...pasrah je lah.......untuk ayah....ida xmarah pun kat ayah...ayah dah buat pe yang terbaik untuk anak ayah ni...ida hargai sangat.....thanks ayah......xpe...banner jer pun...janji ida kawen kan....  :) (ayat nak bagi sedapkan diri sendiri)....................................................

3 comments:

  1. sbr ye ida....
    knp ida x bgtau awl2...
    boleh sy tlg buatkan...

    ReplyDelete
  2. alaa ciannye...sabar k...tp lebih baik ade banner daripada xde langsung kan? :)

    ReplyDelete
  3. ekin : thnx dear....arini mmg dah xnk pk dh psl tu...br la...bnd dah jadi kan....ye ke....best nye klu dpt taw awal awk boleh design kn...tp xpe la....btw thnx sekali lg for ur offer.... =D

    nana : ye la kan....ok la tu...jnji org dpt taw dalam taman tu ada kenduri....hehehe..

    ReplyDelete