Wednesday, March 9, 2011

KASUT BERTANDANG

kenapa kasut bertandang ja yang ida cari kan...mesti semua tertanya-tanya..(ada ke nak tanya kan)...hhehehe....sebenarnya macam ni.....(cer citer...cer citer)...kasut untuk nikah n resepsi ida dah masuk dah sekali dengan package baju pengantin n dengan baik ati nya abang zam sebagai vendor ida tu nak buat kasut untuk ida dengan guna lebih kain lace kat baju ida tu...kira nanti sepadan la baju n kasut ida tu...so memang ida xyah fikir langsung dah...

tapi bila ida pergi cari baju untuk majlis bertandang ida, ida ada try jugak kasut kat butik pengantin tu tapi xdak pulak size kasut yang sesuai dengan ida...almaklum la kaki comel...so cam mana pun terpaksa la cari sendiri kasut ida time bertandang nanti....

ikut ida ni, xmo la nak beli kasut yang nampak sangat 'kasut kawen' tu....sebab nanti pakai sekali je lepas tu xkan pakai la...lagi pun segan la pulak nak pakai nanti...so ida decide nak cari yang cantik tapi xmacam 'kasut kawen' sangat....

dah banyak tempat dah ida cari...kalau yang grand, grand sangat...yang simple, simple sangat...yang dah cantik, dah berkenan tapi bila pakai kaki sakit pulak....memang susah sangat nak cari kasut ni...

tapi last week time jalan-jalan dengan dayah, memang objektif nak cari kasut pun...1st g cari kat queensbay mall...dalam sebesar-besar mall tu, satu pun xberkenan di mata dan dihati ida....dah tu rasa cam nak fed up pun ada jugak....dah tu ajak dayah gi 1st avenue...hasrat ati nak g jalan-jalan ja kat situ..almaklum la baru buka je mall tu..tapi dalam dok jalan-jalan tu terjumpa la satu kedai kasut ni...masuk je kedai tu...ternampak la kasut yang agak bling-bling...try pakai...sangat cantikk....sukaaaa......alhamdulilah....akhirnya dapat jugak kasut yang diimpikan selama ni...walau xsemahal mana janji cantik n selesa dipakai.....

bukan 1 ida beli, tapi 2 pasang...ish...ish...tu ada niat ati nak beli lagi satu..selamat cepat sedar diri...kalau x memang dah selamat dah duit ida kat kedai tu.....tapi sampai sekarang teringat lagi kasut yang ida suka tu(bukan kasut nak buat kawen pun)...macam mana pun ida sangat berpuas ati dengan kasut yang ida beli ni....kalau boleh nak tido pun pakai kasut ni..... =D

tunjuk sikit je la dulu.....agak bling2 jugak la kan..  =D

5 comments:

  1. waaa....cantiknya kasut...glamour gitu..huhuhuuu :)

    ReplyDelete
  2. kitakesitu : dari jauh dah nampak dah kasut pengantin tu...hihihihihi

    elephantdaughter :sekali sekala nak rasa glamour...xder lagi kasut camni...nak jugak rasa kan... =D

    ReplyDelete
  3. omg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i like it sooo much!

    ReplyDelete
  4. nana : thnx dear....i like tooooo... =D

    ReplyDelete