Tuesday, March 15, 2011

CUPCAKE??ERMMMM........

dulu ida pernah buat entry pasal nak cupcake nak digunakan sebagai pengganti wedding cake ida nanti...boleh click sini

tapi lepas survey harga cupcake...alamak ai.....bukan main mahal lagi...kira xjumpa lagi yang under RM300...tu baru 60pcs cupcake.....pulak tu yang hanya pakai icing je atas tu belum kira pakai fondant yang boleh buat bunga-bunga tu...lagi la mahal....bukan pe...rasa cam x berbaloi pulak....ye la...RM300 hanya untuk 60 orang makan....ye la kan..xkan nak potong 2 pulak cupcake tu....mesti sorang ambik 1.....ida ni kalau boley nak la boleh ramai orang makan.....saudara ida dah lebih 60 orang tu xkira jiran-jiran yang banyak tolong, xkan x bagi diaorang makan jugak kan......rasa cam xbest pulak nanti....

idea nak buat cupcake ni ingatkan murah la berbanding kek tingkat-tingkat tu....tapi lagi mahal ada la...ida ada tanya jugak kek 3 tingkat baru RM150...x ke dapat lagi banyak dari cupcake tu n separuh harga lagi murah...kek ala-ala macam kat bawah ni la....topping icing je atas tu....
sumber : google
so xtaw la macam mana ni.....belum decide lagi...maybe kena cari sponsor kot...hihihihi...ada x sapa nak sponsor...????hahahahhaa

*tengah dok buat entry ni ada pulak terdengar suara abang ngah mencelah "buat pa buat kek tinggi-tinggi kalau kek xsedap, p ja beli kek kat secret recipe tu...sah-sah taw sedap"... alahai....baru dok terfikir nak mintak dia sponsor....(-_-")

7 comments:

  1. dear....i ade jumpe cupcake murah2 utk wedding hari tu....100pcs only rm150 je....tp dah lupe tgk kat mana...FB if x silap....kekeke

    ReplyDelete
  2. klu fondant cupcake,memg cntik...
    tp manis sgt...
    ramai org x suke...

    better cake...
    bg sylah....

    tp sy nnti amik cupcake kot...
    sbb ade org sponser....
    hehehehehhe

    ReplyDelete
  3. nana : ala...murah nye klu harga cam tu...i dah cari merata-rata tempat dah kat area2 cni...semua mahal2...bukan mahal cikit...mahal banyak tu....

    ekin : best la u ada org sponsor...i ni xjumpa2 lagi sponsor ni...hihii...klu x jumpa jgk...i ambik cake je la jwbnya...

    ReplyDelete
  4. sy pn mula-mula nak amik cupcakes,tp out of budget. :(
    then,nak amik cake secret recipe, tapi akak sy kata nak bg org mkn.xyah mhl2.lgpn xtinggi.xglemer.
    so,final decision,guna cake 3tingkat biasa.jimat,cantik dan tinggi.hahaha

    ReplyDelete
  5. i pun bakal mengikut jejak langkah u jugak la nampak nye...yg penting tinggi kan...hihihihi

    ReplyDelete
  6. hamboi adik semua nak tinggi ajer... tapi ni x ley la tinggi kurus... ni kena tinggi gemok baru boley semua orang raser... =)

    ReplyDelete
  7. mesti tinggi la...baru glamour..hhihi...aik...gemok la pulak...sensitive tu...kecik ati org nak potong kek tu nnt...hahahahha...tp xpe...demi akak, akn adikmu ini memastikan kek tersebut gemok n cute....cam pengantin.... =D

    ReplyDelete