Tuesday, February 22, 2011

APA DALAM KOTAK??

kotak dah beli, sticker dah siap tapi xtaw lagi nak isi pe dalam kotak ni??
kalau ikot ida..ida suka bagi makanan jer sebab ida kan suka makan..balik dari kenduri mana-mana mesti tengok favor bag dulu, kalau ada bahulu or kuih kapal terbang mesti tu yang ida bedal dulu...macam xkenyang makan nasi kat kenduri tu kan.....so ida amat suka kalau dapat favor bag yang ada makanan....

kalau yang bagi souvenir tu, ida bukan xsuka tapi xtaw nak buat apa...letak la dalam almari...tunggu dah lama cikit sampai berhabuk, buang cam tu jer...kalau yang cantik ida simpan lagi la.....tapi yang cantik tu mesti la mahal kan..kenduri anak dato' jer tu boley bagi...ida ni anak atok halim jer...heheheh

so ida decide nak bagi makanan jugak la...mak ayah ida pun setuju jugak kalau letak makanan...tapi makanan apakah itu?? 

ayah nak sponsor bahulu tapi mak x setuju sebab kata nya bahulu kena packing 2 ari sebelum, takot xsempat, dah la nak packing banyak...bukan xder orang nak tolong tapi mak macam xnak la harap sangat sebab mak nak orang datang sembang-sembang sambil minum kopi...lagi pun maw time tu jiran-jiran semua ada hal..x ke tunggang langgang ida sekeluarga..so mak nak benda yang boleh packing awal....

tu yang amat merungsingkan ati beta ida......kat bawah ni ida ada buat senarai makanan yang boleh tahan lama lepas dibungkus :
  1. kerepek
  2. kacang
  3. gula-gula
  4. nata de coco (pudding) - yang ida bagi masa tunang
tu jer kot buat masa ni...tapi kalau u'olls ada nak bagi pendapat amat la ida hargai...ada x..??  =D
ni la kotak yang ida xtaw nk letak pe lagi ni...

7 comments:

  1. wah cumilnya kotak doorgift..

    ReplyDelete
  2. i ade kotak ni...i rase kotak ni fixed dgn muffin size besar...tp if u nak yg tahan lame, kerepek or cookies should be ok :)

    ReplyDelete
  3. ermm kalu benda makan ni mcm2 boleh letak..

    if rase nak ade menda yg boleh diingat cdgn.. mayb awak boleh bg tasbih ke..buat sendiri..

    or maybe kek buah ker.. kena survey lah.. kek buah tahan lama jugak..

    mcm sy letakkan cd (burn sendiri ayat al quran, telur, kerepek n Buat vanila coklat salut badam..

    if ade info lain nanti sy bg tau lagi..ecehh sedangkan skng ni pun sendiri pening

    ReplyDelete
  4. waa.cantik nye kotak..ida bli dekat mane? murah x? skrg ni pon tengah pening nk pk ape nk bg goodie bag kt orang ni

    ReplyDelete
  5. ai..ari tu jumpa dekat satu wedding tu diorg bg pop corn..nice gak kalau nk bg kat kanak2 n..

    just one piece of my idea..=)

    ReplyDelete
  6. kuih kapal terbang tu aper adik? x nah kakak dengar pun?

    ReplyDelete
  7. dyn : cumil mcm tuan dia x?? hehehehhe..perasan boley....

    nana : itu la....mula2 mmg nak letak muffin tp mak xnk pulak....so ingt kerepek pun okay jugak kot...

    J.i.J : tasbih buat sendiri?? ida xpandai la...tp cadangan tasbih tu boleh dipertimbangkn jugak kan...btw thnx :)

    Cik Puan Mimi : beli kat penang jugak...murah la jugak sbb terus beli dr kilang kn....ida ada buat entry pasal kotak ni....mmg pening kn nak bg pe....mcm2 sgt yg best skrg ni.....smp xtaw nk bg pe....

    eida : pop corn??wahh...lain dr yg len..xpernah jmp lg...tp takot masuk angin pulak....btw thnx untuk cdngan u...

    kak farah : nak ckp pun xreti mcm mn...nnt klu ida jmp ida tunjuk kat akak k....tp mmg len sgt dgn kapal terbang tu...hehehehe

    ReplyDelete