Monday, February 7, 2011

BARU SEHARI DAH NAK PENGSAN

arini ida start balik pergi gym setelah 6 bulan meninggalkan temapt tersebut...bukan xnak pergi tapi bila dekat sebulan stop sebab bulan puasa time tu..lepas tu terus rasa cam malas gilerr nak pergi balik....tapi kesedaran telah timbul kembali bila mak tegur dah gemok...adoiiii....macam mana nak pakai gaun ketat ni..hehehhe...

nampak kan kegemokkan melanda diriku
ida pulak sekarang ni dah x kerja dari dok umah sorang-sorang bek ida buat aktiviti yang menyihatkan...kalau ida xpergi gym mungkin sekarang tengah melingkar atas katil tu lagi..owhh...no...no..no...takot kena bising dengan mak mertua nanti kalau selalu bangun lambat...kena mempraktikkannya dari sekarang..

sampai jer gym tadi trainer tu terus tegur..."aiyak...banyak lama talak mai ini gym, bila maw kawen??"aik..terus tanya pasal kawen...nampak sangat pergi gym sebab nak kawen jer kan...hehehhe...ida pun jawab la.."bulan depan la...ni sudah gumok"...tapi jawapan trainer itu amat membanggakan diri ku ini.."tarak gumok macam dulu 1st u mai cni la amoi...sikalang kurus lagi ma....cuma maw bagi turun itu perut dengan paha saja...u punya lengan pun dah okay"...wah..wah..wah...terus rasa cam nak balik..hahahahaha

tapi bila cakap bab perut tu, kena la mengecilkan kembali part tersebut kerana part tersebut amat la sensitif bila nak pakai gaun ketat nanti kan..hehehe...

puji-puji jugak trainer ni tapi boleh pulak suruh ida jogging atas treadmill tu sampai setengah jam..hampeh tul...baru ari 1st kot...tapi disebabkan nak kurus punya pasal terpaksa la jugak tu pun banyak treadmill tu jogging sendiri..hahahha...

selesai sudah sessi jogging tu memang rasa cam nak pengsan...lama dah tinggal bila start balik memang terok sangat rasa..xsempat nak rest terus trainer tu suruh sit up..30 kali pulak tu..ok..fine....buat jugak la....

dah tu ada la jugak buat exercise juga peralatan kat gym tu..menang serius cam nak pengsan..bila dengar trainer tu cakap..."ok..cukup untuk ari ni, u boley balik, tapi esok mai lagi na"....wah..siap pesanan penaja lagi tu....

balik jer terus singgah beli nasi campur....lapar terok ni..pandai sangat tadi sebelum pergi gym x makan pe pun...tu yang terus serbu kedai makan tapi makan sikit jer(tolong la percaya)....bila dapat makan rasa lega sangat....

esok konfrem sakit perut ni...aci kerat jari punya la...sabar jer la....tapi kembali kepada matlamat utama nak kurus so hadap jer la kan...plus nak sehat la...sebagai persiapan bergelar ibu...wahhhh...begitu tak sabar...

tinggal sebulan lebih jer nak pergi gym tu..ida target turun lagi 3 kilo jer...kalau kurus sangat xelok pulak..nanti nampak sangat perbezaan ida dengan amir tu...hehehehe..

* lepas ni aktiviti mengemas rumah pulak....terus kan bersenam walau dimana jua anda berada....  =D

3 comments:

  1. takpe...ai skrg berat 60kg! hahaha gemok pendek jadinya...risau gak ni wedding lg 4 bulan...ngee~

    btw gud luck!

    ReplyDelete
  2. okaylah tu... chaiyokk chaiyokk.... at least ari biasa ley gi gym...kak gi gym ari sabtu ahad jer kot...lols...

    ReplyDelete
  3. nana: 4bulan boley lagi nak kurus..banyak masa lagi...jom sama-sama mengecilkan badan.. =D

    kak farah : ari biasa je la pergi..takot tym weekend tu melantak lebih dr yg pergi dok bakar lemak tu..huhuhu...

    ReplyDelete