Wednesday, February 23, 2011

DIY : BOTOL POTPURI

idea ida untuk nak DIY botol innershine ni dapat dari puan xora....tapi puan xora letak bunga rampai, ida bab nak menghiris daun pandan tu memang fail so ida letak potpuri jer...senang....(nampak sangat kemalasan yang teramat sangat)....banyak idea yang boley dapat dari puan xora kita ni....thnx dear...credit to u.. =D

so ida dah mula dah project DIY ida ni.....hasil nya amat memuaskan...ayah pun cam terkejut pulak tengok ida buat benda alah ni...sebab tengok banyak sangat botol innershine ida ni....maw x banyak ayah...kumpul dekat 2 bulan...jenuh jugak ni...hehehhehe
antara botol yang berjaya dikumpul
ribbon untuk bagi cantik botol tu, tapi sebelum ikat ribon ida dah ikat kan kain net tu guna getah...xder la nanti tertanggal pulak kain net tu nanti....
potpuri ida beli kat KK home...murah jer....
Tararraaaaa.......
botol potpuri ni ida nak bagi kat tetamu yang dah tulis kat guest book ida...ida x buat banyak sangat pun...dalam 70pcs jer...so sapa cepat dia dapat la...hehehe..tapi ida akan sediakan juga uncang potpuri sebab potpuri n kain net ada lebih lagi....so sapa yang datang majlis ida nanti, boley la tulis kat guest book ida n dapat kan botol putpori ni...limited edition...  =D

12 comments:

  1. boley...boley...nanti tulis kat guest book ida k, mst dapat satu....satu jer taw...hehehhehe

    ReplyDelete
  2. wahh guest book dpt ni ke...untung :P

    ReplyDelete
  3. idaa!!!~ samaa laa kiter...
    kiter punn curi ideaaa xoraa jugakkk...ehee..
    credit to puan xora kan!!!

    ReplyDelete
  4. kisah aku : biasa2 jer pun....dari botol tu dibuang better buat camni kan...xder la rasa cam rugi kan....

    ElyaElmo : yeahhh....credit to her... =D

    ReplyDelete
  5. i pon buat benda yg sama jugak.haha.idea xora was good kan!hihi.=)

    ReplyDelete
  6. iye....iye....her idea was awesome sebab tu boley tiru ni....boley kan...???? =D

    ReplyDelete
  7. wah rajinnya minum innershine dan kumpul botol-botol tu.hee good idea n effort dear. =)

    ReplyDelete
  8. kak farah : nnt jgn lupa ambik satu taw...klu puji pengantin lebih-lebih boley ambik 2...hehheheh

    kitakesitu : rajin juga la..sbb innershine ni mmg bgus utk kesihatan...idea ni pun ida ambik dr puan xora....btw thnx dear.. =D

    ReplyDelete
  9. 3 la kot... acik copek nyer 1... akak satu...puji up cket...dapat lagi satu... =p

    ReplyDelete
  10. wau! wau!! time kaseh sebab share. nak copy idea jugak boleh. :)

    btw.. selamat menghitung debaran

    ReplyDelete