Sunday, February 20, 2011

BAJU & PELAMIN BERTANDANG

khamis lepas, ida di temani oleh MIL, imran (BIL) n my beras pergi tengok baju n pelamin untuk majlis bertandang....butik kat Banting..ida ni orang bawak ikut jer...sebab untuk majlis bertandang ni xmo la ambik port sangat....nanti takot dicakap bakal menantu ni cerewet lebih pulak kan..ida mana-mana jer...yang amir pun sangat la 'bagus'...ingat datang sini boley cari baju berdua tapi last-last datang sorang jugak...xpe la..u cari duit banyak-banyak k..nanti bagi kat i pun banyak taw..uuuhhhhh


sampai jer butik terus tengok baju kaler silver...amir macam mana pun tema dia tetap nak kaler tu...geli kata nye nak pakai kaler2 len...itu la bakal suami ku..semua nye geli....pe yg x geli pun xtaw la....tapi design pe yang ida pilih, amir ikut jer janji sedap mata memadang...kata nye la...boley caye ke si amir ni....


baju kat butik tu boley tahan cantik jugak la....mula-mula ingat nak pakai songket untuk majlis bertandang ni tapi bila tengok n test baju songket tu rasa cam xbest pulak..sebab design baju tu biasa-biasa jer n bila pakai rasa cam xkemas jer.....so ida try pakai baju lace..design pun ida berkenan jugak la (even dalam kepala otak lagi macam-macam nak) n bila pakai tu rasa macam selesa...tapi belum decide lagi nak pilih yang mana....kena la mintak pendapat suami dulu kan....hihihi


bab pelamin pulak MIL minta pilih sendiri....aik...nak pilih jugak ker...ala....ingat dah ada dah...macam ida cakap la....ida ni ikut jer..ada, ada la...kalau xde pun xpe...xkesah....tapi MIL nak jugak buat pelamin n nak ida decide sendiri nak yang mana......adusss....bab nak decide dengan cepat memang ida fail terok.....


tapi sebelum ni ada la jugak berangan pelamin lain untuk pelamin umah ida tapi terlebih grand pulak takot nanti MIL cakap lebih-lebih pulak menantu aku ni...bagi betis minta peha...hihihihi....dah tu nak buat macam mana..berangan memang hebat kan....lalalala


last-last ida decide pelamin yang ada dalam album pelamin butik tu....ida ambik yang simple jer la....tapi yang penting bunga mesti banyak..MIL ida pun suka bunga banyak-banyak....kita memang serasi la mak..!!! oppsss...belum pe2 lagi dah mak kan...hahahaha

ni ida tunjuk cikit la antara baju yang ida try....cantik x??  =D

*tolong abaikan badan yang lebar...tu semua salah ambik angle je tu... :p 


ida xbawak pulak inner....so untuk baju lace tu xboley la tunjuk...cheq malu...heheeheh...untuk peringatan bagi semua kalau nak test baju pengantin, make sure stand by inner siap-siap erk.....  =D

5 comments:

  1. cantik! =p... adik kak pakai apa pun cantik...

    ReplyDelete
  2. cantik erkk...tengok la adik spe kn...hehehe

    ReplyDelete
  3. the color sooo nice! nampak exclusive

    ReplyDelete
  4. cik puan syafa: thnx...u pun cantik sangat time ur wedding...congrat dear... =D

    nana: cantik kan kaler dia..ida pun suka... =D

    ReplyDelete