Friday, February 4, 2011

EPISOD SEDIH VERSI MAK

sebelum ni dah ada episod sedih dengan ayah, kalau nak taw boleh la click sini

kali episod sedih yang digarap oleh mak ida...ikuti lah episod ini okay...tolong sediakan tisu or sapu tangan untuk mengesat air mata mahu pun air hidung...hihihihi

sempena cuti raya cina ni..ayah n adik ida ikut konvoi pergi kelantan..tinggal la ida dengan mak jer kat umah...sambil tengok tv sama-sama..mak ida start episod sedih ni...

mak: lepas ni mak nak dok dengan sapa la kalu ayah p konvoi, tinggal la mak sorang-sorang  kat umah

ida: mesti la ayah dah x join konvoi dah, xkan nak mak dok sorang-sorang kat umah...(cakap sambil control nada sedih)

mak: dah tu, sapa pulak nak matchingkan baju dengan tudung mak, selama ni ida yang tolong susun kat mak...mesti lepas ni mak pakai baju kaler len tudung kaler len...

ida: xpa la....kalau mak xtaw nak pakai tudung kaler pa, mak tengok la bunga baju tu kaler pe..kalau tanah kaler merah, bunga kaler kuning, mak pakai la tudung kaler kuning...xpun mak call ja ida...

mak: xkan la mak nak call selalu mesti ida kena dok jaga amir....

alahai...mak ni...orang dah sedih tahap tertinggi dah ni....tapi selamat la time tengok tv citer CJ7 kan ada scene budak tu nangis bapak dia mati, time tu jugak la ida ambik kesempatan nangis sama..cover line gitu...cemerlang...huhuhuu

ida memang rapat sangat dengan mak..ye la anak pompuan sorang kan..pergi mana pun sama-sama...mak xde teman nak gi makan kenduri, ida la yang dibawanya...sedih sangat bila ingat nak kena tinggalkan mak...maw pulak time abis majlis bertandang tu nanti kan...adussss....ni x pergi lagi dah sedih ni.....

abang-abang ida semua dah kahwin, adik ida pulak dok study lagi..tinggal mak dengan ayah berdua kat umah ni...sunyi la umah ni nanti...  :'(



mak yang sporting gilerrr....love u mak..muax*

5 comments:

  1. baguih tol cover line cemerlang tu. amat cemerlang. alahaii.... lagu tu ang kenalah selalu balik jenguk mak... tak balik pun...kena rajin rajin call na... sian mak kat sana sunyi sorang-sorang...

    kak pulak yang jadi sedey nih...

    ReplyDelete
  2. mesti kena la cemerlang...tengok la adik sapa kan...hehehe...tu la..memang dah buat perjanjian awal dah dengan amir...sebulan sekali kena balik penang...hehhehehe..tapi taw ja la amir tu kan..itu suka suki dia ja....sendiri maw ingat la...

    jgn la sedey...klu akak sedey ida pun sedey jugak ni.... :(

    ReplyDelete
  3. same mcm i...hheheeheh,nanti i kawen..my mom tgl sorang2 kat umah...my sisters sume study lagi.... :(

    ReplyDelete
  4. cian kan mak kita...huhuhu...xpe...so untuk langkah berjaga-jaga, kita buat perjanjian awal2 dengan bakal husband kita tu..senang cikit boleh balik slalu...hehhehe

    ReplyDelete