Monday, February 14, 2011

HIV TEST

pagi jumaat lepas dengan begitu bersemangat waja dan merempit menggunakan motor adik ida, ida pun menuju ke KLINIK KESIHATAN BUKIT PANCHOR...malas gile nak bawa keta..dah la xtaw klinik kat mana, kalau nek moto senang kalau salah jalan boleh jer naik atas divider tu patah balik..hehehhee...

tapi bukan setiap ari boleh buat HIV test...kalau nak taw...boley tengok ari untuk ujian HIV tapi area penang jer erk...klik kat sini

sampai jer terus ke kaunter cakap nak buat HIV test..brother yang dok kat kaunter tu pun boley tahan hensem jugak plus peramah lagi..sempat lagi kan....brother tu minta isi borang..sambil dok isi borang tu bermula la perbualan antara brother hensem dengan pompuan comel...

brother hensem : datang sorang jer ke??selalu orang lain datang bawak pasangan
pompuan comel terus macam touching dengan soalan brother hensem tu..nak jer cakap..(eh..mana der...bawak satu kampung ni, xnampak ker..??)

pompuan comel: ha'ah..datang sorang jer pun...bakal suami orang jauh...

brother hensem : orang mana? adik ni umur berapa??muda nye dah nak kawen...
 (watttt...??? muda ker....pompuan comel tu dari tadi macam touching terus cam nak melompat keriangan...muda okay...hehehhe)

pompuan comel : bakal suami orang selangor...eh..mana da muda, dah 25 dah pun..(sambil buat muka kuit minta penampor)

brother hensem : ye ke...xnampak cam 25 pun...ok la tu...25 kawen...bla...bla...bla...(start la citer dongeng abad ke 15)

cepat jer tangan ni isi borang tu sebab dah xlarat nak mendengar brother hensem ni...hensem tapi peramah sangat pun susah jugak....selesai isi borang bayar RM 1.00.....tunggu no giliran...

tengok ramai jugak pagi ni kat klinik tu, ingat datang awal xramai orang..rupa-rupa nya orang lain datang lagi awal dari ida...sabar je la kan....tapi tunggu kejap jer, terus orang makmal panggil nama..eh...sekejap nye...mungkin ida sorang jer kot yang nak kena ambik darah....

tangan dah start sejuk...nervous la jugak kan..sampai orang makmal tu tegur la...sejuk nye jari...xpe dik, kejap jer..kita ambik sikit jer...ida bukan takut sangat jarum tu tapi xtaw napa sejuk pulak...tapi memang kejap je pun..sekali tap.!! jer...keluar darah n dia sedut darah tu.....tunggu 15 minit..result dah dapat....cepat sangat....semua proses selesai x lebih dari setengah jam....

doktor bagi salinan yang warna biru untuk bagi kat pejabat agama nanti...so sekarang step no 2 dah selesai..alhamdulilah...lepas ni nak bagi selesai borang kahwin pulak....xsabaq dah nak bagi selesai benda yang penting-penting ni....

5 comments:

  1. my fren ckp HIV ni valid 3 bulan je...betol ke? i x buat2 lagi

    ReplyDelete
  2. valid 6 bulan dari tarikh kita buat test tu..so boley la u buat dari sekarang... =D

    ReplyDelete
  3. akak xboley buat lagi....nnt x laku klu buat awal2...hihihihi

    ReplyDelete
  4. hu hu hu... tu la pasai nak wat lagu mana... tunggu jer la...tak pa...ada masa nak beranikan diri lagi... kak ang ni kan takut jarum... =p

    ReplyDelete