Friday, January 14, 2011

DIY : CORSAGE

ida dah selamat dah menyiapkan corsage untuk saudara mara ida ni...bunga juz ambik dari hantaran tunang yang amir bagi dulu...so jimat la ckit kan...so bunga xpayah beli dah, dawai-dawai memang ada lebih time buat hantaran tunang dulu n ida juz beli pin jer...ida cari yang button pin xjumpa la pulak...

ida buat simple sangat.....tapi yang penting buat dengan penuh tekun n kasih sayang...cewahhh...hehehehe....

inilah bunga-bunga nya...biasa je kan..
perkakasan yang diperlukan
batang xmo pakai...nk pakai bunga dengan daun jer
ikat bunga dengan daun
pakai pin ni jer la....bley la dari xde....
pin pun diikat sama dengan bunga tu
lilitkan batang bunga dengan green tape
tAaaRaa......siap sudah...

* perlu x tambah riben or apa-apa lagi..?? eerrrmmmmmmmm

3 comments:

  1. senang buat die kan..tapi mood nk wat tu takde lagi..haha

    ReplyDelete
  2. ElyaElmo: senang je pun tapi berdarah jugak jari ni tercucuk pin..huhuhu....xpe2...mood akan tiba jugak masa nya...chaiyok..chaiyok....

    kak farah: cantik erk...?? maksih...hehehe

    ReplyDelete