Wednesday, January 12, 2011

SIRIH JUNJUNG WIT BOUQUET

entry ni kalau susu bley jadi keju dah pun....punya la lama, baru nak citer kan...tapi nak jugak citer sebab buat sendiri kan...hehehe


nak citer ckit la pasal sirih junjung ida ni...memang mula nye nak guna bunga yang dijual kat kedai orang india tu tapi bila tanya harga bunga ros, auntie tu cakap 20batang = RM30...ahhh?? rasa cam murah la pulak....selalu tanya kedai bunga, bunga ros ni agak mahal jugak la...so terus plan bertukar....sirih junjung pakai bunga ros....


tunang ari sabtu, ari jumaat dah g ambik dah bunga tu, kena order dulu sebab diaorang jarang ambik bunga ni...bila ambik jer bunga tu, tengok cam kucup jer..xkembang pun...auntie tu cakap nanti lama-lama akan kembang bunga tu....okay...bawak la balik...


sampai umah letak air ckit....konon nak bagi kembang la kan....proses membuat sirih junjung pun dijalankan....bunga still x kembang-kembang lagi....rasa span air tu dah ckup berat dah..penuh air la tu kan...ntah la....da lebih banyak bunga ni...kak ina buat hand bouquet ...main ikat jer bunga-bunga tu...okay semua siap dah tapi bunga x kembang lagi...adussss..bouquet letak dalam gelas ada air lagi tu...


semua usaha bagi mengembangkan bunga ros ni telah dijalankan...tapi xkembang pun..sampai ida pulak yang kembang terok ni....malam tu setiap kali lalu kat sirih junjung n bouquet, mesti spray dengan air...kak ina lalu pun spray...adik lalu pun spray....sampai basah dah meja tu...


bangun pagi tengok cam kembang ckit la dari semalam...xpe la...redha jer la...ye la kan...mungkin aritu bukan hari kembang sedunia kot...hukhukhuk
lihat la bunga xberapa nak kembang
ni lak hand bouquet yang paling simple
kelopak bunga lebih-lebih letak kat bunga rampai ida ni...cincin tu tumpang berteduh jap kat situ..  =D

2 comments:

  1. alahai...cincin dalam gambar tu sebijik macam 1st cincin tunang yang direject oleh future MIL sebab kononnye kecik sangat....tapi yang kita pilih tu white gold...tapi...still in love dgn cincin 1st...tp sekarang dah fall in love dgn e-ring...hehe

    ReplyDelete
  2. iye ke...selamat xjadi beli..kalu xsama la pulak kita kan..hehehe...juz kidding..=D

    ReplyDelete