Sunday, January 23, 2011

JEJALAN

penat pun x abes lagi terus nak update blog kan...waahhhh..begitu bersemangat..almaklum la dah dekat 3 ari x buka blog ni kan..buka jer terus nak bercerita....nak citer jugak.......hihihi

cuti thaipusam kali ni ida bawak mak, ayah n adik ida pergi jalan-jalan plus shopping barang untuk kenduri sekali la..destinasi utama nya adalah di NILAI 3 n IKEA

bertolak ari khamis pagi n terus ke rumah kak efa kat bangi, kak efa masak nasi arab lagi,memang berbakat masak la kak efa ni...hihihi...lepas makan-makan kak efa n mak amir bawak kitaorg g Nilai 3...sampai jer sana terus rambang mata...banyak tul la kedai kat sana..sampai sana dah petang dah so kak efa yang dah selalu pergi sana, juz bawak pergi kedai yang murah n barang pun cantik-cantik..ida sempat la jugak rembat bunga telur, bakul hantaran, ribbon untuk deco kotak ida n bunga-bunga...ida dah xsempat nak snap gambar sebab dok sibuk sangat mencari barang kan...syok sangat tengok barang-barang kahwin kat situ, harga pun berpatutan la....ayah ida pulak sempat lagi g mencari karpet dengan sakit-sakit kaki tu bley mengusung karpet tu...cian ayah....

malam tido umah kak efa..esok tu lepas sarapan kitaorang jalan-jalan IKEA pulak..kat cni ida xbanyak sangat nak beli juz nak cari lampu n frame jer...alhamdulilah ida dapat pe yang ida nak....jalan kat IKEA tu sampai ke petang jugak la..mak ayah dah x larat nak jalan-jalan terus balik umah amir, malam family ida n family amir kitaorang g I-City....terkejut jugak ida, dulu pergi xkena bayar pun..sekarang dah kena bayar...patut la xramai sangat orang...n sekarang dah ada snow walk dah, ingat nak masuk tapi warga-warga emas dah kepenatan so pending dulu la...kata amir lepas kahwin datang lagi..hhehehe...lepas jalan-jalan, makan-makan...balik singgah uptown shah alam tapi juz jalan-jalan jer, xder pe sangat nak beli...

pagi sabtu dah siap-siap nak balik penang dah...ayah ada hal so kena balik awal la..kalau x bley g jalan TAR cari kain..xpe la...bulan depan nak datang sana lagi.....baru jer sampai umah dah rasa nak pergi sana lagi..agak-agak la kan..gatal tul...hehehehee
kat kedai ni la ida banyak beli barang
kat sini bag murah...30 pcs baru RM10


my happy family  =D
china town  ;)
gambar ni la yang elok amir ni posing...sabar jer la...

No comments:

Post a Comment