Sunday, January 16, 2011

SAYA LAH SI COPYCAT ITU

iye...ida la yang dimaksudkan puan hana itu....memang ida gaku ida copy title n kata-kata keramat dari dia...ida ambik masa ida mula-mula buat blog ni..masa tu xtaw nak tulis pe kan (suka sangat dengan title tu n kata-kata keramat dia) n ida ingat xpe la kan ambik macam tu jer..tapi bila lama-lama lupa sudah nak tukar(sebab syok sangat dengan alam blogger ni)....tapi bila puan hana tegur, terus ida tukar n dah mintak maaf pun...

ida baru taw kalau nak ambik pe2 dari blogger len kena bagi credit kat owner tu kan even ayat-ayat dari blog dia...so lepas ni ida akan bagi credit kat owner blogger tu kalau ida ambik apa-apa dari dia k....tapi ida memang agak terkilan jugak la bila baca komen dari entry puan hana ni...ida dah mintak maaf dah pun n ida mengaku salah ida tapi ada jugak blogger len yang kata ida macam-macam n ada jugak yang xmo berkawan dengan ida..sampai macam tu ker alam blogger ni???? orang yang salah akan d pulau kan ke...??

tujuan ida buat blog ida ni juz nak tulis semua persiapan ida nak kawen n bley jugak share-share information dengan b2b yang len-len...n buat yang cakap ida copy entry orang len, ida rasa sepanjang ida buat blog ni ida xpernah lagi ambik entry orang len...tapi bila dah salah tetap salah kan...ida terima tu semua maybe ni semua balasan ida....sorry sangat kalau selama ni ida da buat salah dengan anda semua....

thnx sangat kat sapa-sapa lagi yang sudi lagi nak berkawan dengan ida n ida berani janji ida xkan men'copy' karya anda-anda semua....tapi kalau yang dah xmo berkawan its okay, ida xpaksa pun...btw bagi yang sama template dengan ida nanti ida free ida tukar template len k...jangan risau anda xkan malu lagi lepas ni....  

so ida baru jumpa ni...ida pun dah taw memang salah buat macam ida ni....kalau cam tu bley la anda-anda semua tampal banner ni kat blog anda semua....mana la taw ada lagi blogger baru macam ida ni, kalau tengok banner ni taw la benda-benda mengopy ni xbley... =D

* ida dah belajar cikit benda yang ida xtaw di alam blogger ni...lepas ni kalau ada yang ida buat salah sila la tegur k....teguran anda semua amat dihargai...

ida ambik gambar ni dari mr. google :)

12 comments:

  1. saya dah 2 tahun dalam dunia blog...
    kalau ida nak tau apa2, email me syimasyaz83@yahoo.com atau add kat fb k..

    learn from ur mistake... =)
    chill~

    ReplyDelete
  2. thnx syima....thnx sgt2...nnt pe2 i refer kat u k....yup..now i learn from my mistake...lps ni kalau ada yg xkena sila la beri teguran k...thnx =D

    ReplyDelete
  3. hey ida, about the template, I'm using the same template as urs tapi I dun mind sbb template ni free kan? hehe. so, sape2 pon boleh gune including u. its ur right to use any template that u want when its free. kalau org tu xske, bia dia yang tuka their template. my opinion lah =)

    ReplyDelete
  4. hi ida..terpanggil utk baca entry ini..actually, hana pun tak nak lah keruhkan keadaan. first of all, intention hana to put that entry adalah utk kita sbg mana2 blogger beware n don't do such thing as plagiarisme. hana pun tau ida baru berjinak2 dlm dunia blogger. hana satu masa dulu pun mcm ida..inspired by other's blogger yg sgt kreatif..tp sikit demi sikit..hana belajar utk karang sendiri..even kadang2 nak buat 1 ayat pun payah..but then, that's ok..its a learning process..

    i felt sorry if ida terasa dgn komen2 dlm entry tu. so, dgn rendah dirinya..hana pun menyusun sepuluh jari..iyealah..salah dgn org kita kena mintak maaf dgn orgnye..betul tak?

    so, chill..and learn from it..who knows..u might getting followers and friends more than me..kan?

    ReplyDelete
  5. miss Z: thnx 4 ur opinion...tp ida rasa cam xsedap jugak la bila orang cakp macam tu...ntah la...nak tukar pun xtaw lagi bila, cam bz sgt skrng ni....lepas2 ni la kot... =D

    ReplyDelete
  6. puan hana: ida pun xnak keruhkan lagi keadaan..ida faham psl entry hana tu, its okay ida x kesah pun...lg pun bley ida belajar sesuatu yg ida xtaw..btw thnx sbb beri teguran....lepas ni kena bljar byk lagi la..

    pasal komen2 tu, hana xyah la mintak maaf bkn salah hana pun...masing2 da pendapat masing2..mungkin ida ni jer yg lebih2...sorry ye....

    insyallah....lagi ramai kawan lagi seronok kan....tp xbley la lebih dari hana sbb hana kn dah lama...ida ni setahun jagung pun belum, nak tumbuh tunas pun susah gak ni...heehehe

    ReplyDelete
  7. ElyaElmo & miss puteri : mari la kita chill bersama2...heeee =D

    ReplyDelete
  8. chaiyokk chaiyokk adiqqu...kakakmu sentiasa support dari belakang... =) no matter wat i still will be there for you... love you adik...

    ReplyDelete
  9. hehehhee...thnx kakak ku....love u too..muax*

    ReplyDelete